USREĆI SE, SVIJETE, ZAGRLI DIJETE: Učenici Tehničke škole uručili paketiće (FOTO)

USREĆI SE, SVIJETE, ZAGRLI DIJETE: Učenici Tehničke škole uručili paketiće (FOTO)

IMG_0936
FOTO: Benjamin HAZIĆ

Učenici Tehničke škole jučer su počeli sa realizacijom projekta "Usreći se, svijete, zagrli dijete" koji je humanitarnog karaktera i sastoji se od prikupljanja i doniranja paketića djeci sa posebnim potrebama Škole za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju osobama sa poteškočama u psiho-fizičkom razvoju (50 paketića) i Srednjoj školi za stručno obrazovanje, radno osposobljavanje Zenica (61 paketić). Valja istaći kako su učenici sa ovim projektom nastupili na sajmu kreditiranja u Sarajevu održanom u Domu mladih Skenderija 19. aprila a gdje su između 107 škola i 43 grada ostvarili prvo mjesto u svojoj grupi.

Tako su jučer u 11.00 sati u prostorijama škole za odogoj i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju uz pjesmu i druženje podijelili 61 paketić za učenike škole. 

Danas su u društvenim prostorijama Tehničke škole uz druženje, pjesmu, lijepe stihove i igrokaze učenicima Tehničke škole podijelili 50 paketića svojim vršnjacima, učenicima Srednje škole za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, te devet paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica. 

Tehnička škola uspjela je prikupiti neophodna sredstva za kupovinu paketića, a kako je to izgledalo na dodjeli pogledajte u fotogaleriji.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS