Usred bijela dana dvoje mladih vodilo ljubav u parku

slika

”Prizor na koji sam gotovo u centru grada naišla idući na posao u jutarnjim satima zgrozio me”, prepričala je jedna Đakovčanka Glasu Slavonije nakon što se oporavila od sljedeće scene: na klupi kod Malog parka, doslovce tik uz cestu, potpuno goli mladić i cura su se seksali.

Nisu se, kaže, obazirali na njenu prisutnost. Da stvar bude gora, kaže, tik do njih stajao je mladić, istina, odjeven. ‘Teško je bilo reći radi li se o svodništvu ili su mladi bili pod uticajem nekakvih droga’, napomenula je.
Na području PP Đakovo nema evidentiranih slučajeva prostitucije i svodništva, odnosno kaznenih djela ni po prekršajnom ni po kaznenom zakonu. Sam taj čin na javnom mjestu bez nekakvih drugih elemenata je zabranjen i potpada pod remećenje javnog reda i mira, to je vrijeđanje moralnih osjećaja građana te se kažnjava novčanom kaznom do 3.000 kuna.

Prema prijedlogu novog Prekršajnog zakona, onaj ko na javnom mjestu polno opšti s osobom starijom od 15 godina ili na drugi način zadovoljava svoju ili tuđu pohotu pred takvom osobom kazniće se novčanom kaznom od tri do pet hiljada kuna ili kaznom zatvora do 30 dana.

‘Nažalost, mladi su izgubili pojam o vrijednostima i o tome što je privatno, a što javno. Ja se uvijek vraćam na isto, bojim se da smo mi loši uzori, da oni od nas vide puno toga lošega. Ako smo u sferi spolnosti, moram reći da tu imamo velikih teškoća, jer, zapravo, mladi ne znaju vrijednost polnog odgoja, njima je to postalo kao rukovanje. S druge strane, zgražamo se i ne dopuštamo taj famozni modul o spolnosti, ne da bismo ih naučili tehniku, nego da bi se zaista govorilo o vrijednosti međuljudskog odnosa i poštovanju onog drugoga’, pojasnila je za Glas Slavonije psihologinja dr. Mirjana Nazor.

 tportal.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE