Portal 072info

Ustaje i narod Crne Gore?

Nemiri, poput onih u Federaciji BiH, prijete da se prenesu i na Crnu Goru.

Na društvenim mrežama širi se poziv svim nezadovoljnim građanima da 15. aprila počne okupljanje ispred zgrade Skupštine u Podgorici, pišu crnogorski mediji.

Na društvenoj mreži Facebook sve je više zagovornika koji tvrde da se samo radikalnim mjerama može doći do poboljšanja sveukupnog stanja u Crnoj Gori.

Za 48 časova, Facebook stranica “Revolucija u Crnoj Gori! Svi na ulice!” sakupila je više od 1.200 istomišljenika koji su, kako tvrde, spremni na proteste.

Osim pomenute stranice koja je nastala prije dva dana, najviše poklonika ima grupa “Svi na ulice…!” koja broji 23.080 članova, zatim stranica “Otpor diktatorskom režimu u Crnoj Gori” (4.367), te grupa “Protesti” (2.376).

“Protest protiv lopovske vlasti, korupcije i nemaštine u Crnoj Gori 15. aprila u 13.00 časova ispred Skupštine Crne Gore. Ćutimo i trpimo 20 godina. Čekamo da neko umjesto nas nešto promijeni. Ovo je protest građana, bez vođa i političara, bez bine i govora! Ovo je protest pokradenih i obespravljenih”, napisano je u proglasu koji od juče kruži društvenim mrežama.

Predstavnik Unije slobodnih sindikata Crne Gore Sandra Obradović ocijenila je da bez zdravih protesta nema promjena.

Generali sekretar Saveza sindikata Crne Gore Marko Nikčević je istakao da situacija u BiH nije uporediva sa stanjem u Crnoj Gori i ne vjeruje da događaji koji se ovih dana tamo dešavaju mogu da se dogode i u Crnoj Gori.

Politički analitičar Srđan Vukadinović je ocijenio da su građani Crne Gore imali priliku da uvide da protesti ne mogu puno toga da promijene, kao što nisu promijenili ni u BiH.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box