Ustanovljena procedura: Šta će biti sa turistima koji se zaraze u Hrvatskoj?

Screenshot 2 1043
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Dino Kozlevac, načelnik Štaba civilne zaštite Istarske županije, izjavio je putem Skypea za HRT da u Istri nema novozaraženih, da je napravljen veliki broj testiranja i da je sve pod kontrolom.

Na pitanje znaju li se protokoli u turističkim objektima kako će se postupati u slučaju zaraženih gostiju, Kozlevac je rekao da se tačno zna kako će se postupiti sa svakim gostom, bez obzira na to bio on u hotelu, turističkom naselju ili kod privatnog iznajmljivača.

ČITAJ JOŠ:  Iz budžeta Grada Zenica izdvojeno 500 hiljada KM za prevenciju koronavirusa

“Ako je gost pozitivan na koronavirus onda ga se zbrinjava u bolnicu. Kontakti se stavljaju u samoizolaciju, ali se odmah počinje postupak repatrijacije, odnosno vraćanje u matičnu državu”, kazao je za HTV.

“Na području Istarske županije širi se mreža turističkih ambulanti”, rekao je Kozlevac i napomenuo kako očekuje od Nacionalnog štaba, odnosno od Ministarstva zdravstva da im uputi devet medicinskih sestara i šest ljekara koji će biti raspoređeni u turističkim kućama.

Naglasio je da je na području svakog grada u županiji za potrebe samoizolacije stavljeno na dispoziciju nekoliko smještajnih jedinica. (

ČITAJ JOŠ:  Na KCUS-u testirana 383 uzroka, 195 pozitivno
GODISNJICA
MARKETING