Usvojen Zakon o JMBG

Usvojen Zakon o JMBG

preminula-berina-hamidovic-jos-jedna-beba-bez-jmbg-a-slika-1074207

Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara BiH je nakon današnje najavljene sjednice, obratio se novinarima, te time izrazio veliko zadovoljstvo na tome što je Vijeće ministara BiH došlo do jednoglasnih rješenja, koje je danas napokon riješeno. 

On je prenio novinarima da je Vijeće ministara naše Bosne i Hercegovine jednoglasnom odlukom  donijelo Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH.

„Ove zakone smo utvrdili i u žurnoj proceduri uputili prema Parlamentu BiH. U 13 sati je njihov Kolegij te smo završili usvajanje tih zakona do 13 sati i predlažemo da se oni razmatraju sutra po žurnom postupku“, istakao je Bevanda, izražavajući zadovoljstvo da je Vijeće ministara naše zemlje napokon stiglo do jednoglasnih rješenja koja su, uz prisustvo svih članova Vijeća ministara, usvojena.

Ono što je Bevanda na obraćanju novinarima istakao jeste da je na dnevnom redu bio i izuzetno veliki broj akata koji su bili vezani za pristupanje BiH Evropskoj uniji.

„Nismo danas donijeli odluku o pravilniku o pograničnim propusnicama i zaduženju nadležnih agencija, nego smo dali da se do iduće sjednice koja je zakazana za 24. jula, izvrše sve tehničke korekcije i da u interesu građana BiH dođemo do traženih rješenja“, dodao je Bevanda, a prenosi Fena.

Na pitanje koje mu je postavljeno vezano za predviđaje izmjena i dopuna Zakona o JMB, Bevanda je rekao da se predviđa pet registracijskih područja u Federaciji, te tri u RS-u i jedno u Brčko Distriktu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS