Portal 072info

Usvojena Odluka o privremenom finansiranju ZDK

Na današnjoj sjednici Skupštine Zeničko dobojskog kantona sa 29 glasova za,bez protiv i 6 suzdržanih,usvojen je Prijedlog Odluke o privremenom finansiranju za prva 3 mjeseca 2016. godine,prema kojoj su planirani prihodi u iznosu od 64 miliona i 300 hiljada maraka.ZDK treba u prva tri mjeseca naredne godine dobiti budžet,koji je prema Nacrtu zacrtan na ukupno 282 miliona maraka,a koji je trenutno u javnoj raspravi u trajanju od 15 dana.

Predstavnici opozicionih stranaka kritikovali su odgovorne u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti cijeneći da je budžet trebalo usvojiti do isteka kalendarske 2015. godine.Zastupnik SDP-a,Munib Husejnagić je najavio da će ova partija podržati Odluku o privremenom finansiranju kako bi se nastavilo normalno odvijanje finansijskih tokova,te omogućile isplate za sve korisnike budžeta.

Usvojena je i Odluka o privremenom finansiranju Službe za zapošljavanje za prva 3 mjeseca 2016. godine,prema kojoj se za ovaj period  računa sa ukupno 4 miliona i 974 hiljade maraka.U nastavku Skupštine bez veće rasprave prihvaćena je i Odluka o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja za prvo tromjesečje 2016. godine.Procjena je, da će Zavod u prva 3 mjeseca raspolagati sa 38 miliona i 462 hiljade maraka.

rtvze.ba

Podijelite članak