Portal 072info

Utakmice 17. kola Premijer lige igraju se u terminu utakmica 18. kola

Ovog vikenda neće se igrati fudbal na terenima u Bosni i Hercegovini. Zbog snježnih padavina odgođeno je 17. kolo BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmice koje su trebale biti na rasporedu tokom predstojećeg vikenda odgođene su, pa će se tako umjesto ovog vikenda igrati narednog. Utakmice 17. kola igrat će se u terminu utakmica 18. kola.

“Odgođene su utakmice 17. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine i odlučili smo da ih prebacimo na termin utakmica 18. kola. Još uvijek ne znamo koliko će to utjecati na kalendar takmičenja. Mi nismo željeli sami donijeti odluku, kontaktirali smo odbor za hitnost i pojedine članove Izvršnog odbora i donijeli odluku”, rekao je za Radiosarajevo.ba Milorad Lale, predsjednik Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Naredne srijede na rasporedu su utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Lale je istaknuo kako ti dueli još uvijek nisu odgođeni.

“Odluku o odgodi utakmica možemo donijeti 48 sati prije početka utakmice. Zbog toga još uvijek ne želimo žuriti. Morat ćemo sačekati i vidjeti kako će se razvijati situacija”, rekao je Lale.

F. Z., Radiosarajevo.ba

Podijelite članak