Utjecaj posla na ljubav

Utjecaj posla na ljubav

Utiče li posao na vašu vezu?

Posao može biti izvor ponosa i zadovoljstva za neke od nas. Drugima je on samo nužno zlo ili još gore, izvor svih frustracija i problema. Trećina bolesti koje pogađaju ljude razvijaju se iz stresa koji uzrokuju problemi na poslu. Vodite o tome računa kada osjetite pritisak i težinu u prsima i glavi zbog rokova koji vas pritišću, šefa koji vam stalno dahće za vratom ili kolega koji vas izluđuju.

Ovi podaci možda vam se čine malo pretjeranima, ali oni su svejedno tačni. Pogledajmo malo kako vam vaš posao možda uzrokuje hronični stres… Ako se možete poistovjetiti s nekom od situacija navedenih dolje, velike su šanse da se stres negativno odražava na vaše zdravlje, vezu ili brak, pa čak i ljepotu.

Faktori koji uzrokuju stres:

dosadni zadaci koji se stalno ponavljaju

nemate kontrole nad time što radite

naporne kolege ili manjak prijatelja na radnom mjestu

stalno se bojite da ćete izgubiti posao

noćne smjene i smjene koje se stalno mijenjaju

izloženost glasnoj buci

Da zaključimo – razlika između akutnih i hroničnih uzročnika stresa na poslu vezana je za vaš odnos prema radnom mjestu. Kad osjećate da nemate puno kontrole nad onim što radite, kad osjećate da od vas previše traže i još uz sve to nemate potporu prijateljski raspoloženih osoba – izloženi ste velikom stresu i razornom učinku koji on ima na vaše fizičko i psihičko zdravlje.

Akutni stres su povremeni projekti kada morate duže i napornije raditi, ali oni su upravo to – povremeni. No kada stres postane dio svakodnevice i hroničan – to može biti pogubno za vas i za vaše odnose s ljudima, posebice s voljenom osobom s kojom dijelite život i životni prostor.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica