Portal 072info

Utopio se 27-godišnjak koji je pokrenuo ‘ledeni izazov’ (VIDEO)

Mladi poduzetnik radio je za finansijsku kompaniju “Risk Assistance Network + Exchange” i bio je prijatelj Petea Fratesa koji je poslužio kao inspiracija za ledeni izazov.

Corey Griffin (27) poginuo je u Nantucketu samo nekoliko sati nakon što je skupio više od 100 hiljada dolara za ALS fundaciju.

Prema izvještaju policije, Corey se 16. augusta u ranim jutarnjim satima nalazio u luci u Nantucketu. S jedne zgrade skočio je u vodu, neko vrijeme plutao je na površini, a onda potonuo i utopio se.

Na mjestu nesreće našao se i spasilac Colin Perry koji ga beživotno Coreyjevo tijelo izvukao iz mora. Dao mu je umjetno disanje i pokušao ga oživjeti, ali nije uspio. Sat vremena kasnije u bolnici je službeno proglašen mrtvim.

Mladi poduzetnik radio je za finansijsku kompaniju “Risk Assistance Network + Exchange” i bio je prijatelj Petea Fratesa koji je poslužio kao inspiracija za ledeni izazov.

Corey je zaslužan za to što se ledena ludnica proširila svijetom i aktivno je bio uključen u skupljanje novca za ALS fundaciju.

“Pomaganje nije bilo ništa novo za Griffa. Naradio se kao lud posljednjih nekoliko sedmica. Svaki dan smo se čuli, planirali kako ćemo skupiti još novca. Izgubili smo dobrog prijatelja”, rekao je Pete.

 

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box