U utorak Inzko otvara ZEPS, Bahrein prvi put na sajmu

1109Poslovni sistem RMK Zenica, od 01. do 05. oktobra, domaćin je 20. generalnog bh. sajma ZEPS 2013. i 10. međunarodnog sajma metala ZEPS Intermetal.

Najveći sajam u BiH ove godine imat će 11.150 metara kvadratnih izložbene površine na kojoj će se predstaviti 386 izlagač iz 26 država.

Radi se o značajnijem domaćem sajmu na kojem su tradicionalno zastupljene djelatnosti građevinarstvo, proizvodnja i prerada metala, prerada drveta, prerada plastičnih masa, guma, izrada namještaja, IT tehnologije, transport, prehrana, a ovogodišnji sajam će posebno biti posvećen energetskoj efikasnosti.

Ove godine se država Bahrein po prvi put pojavljuje na sajmu ZEPS, a najavljuje se da će značajan broj kompanija i biznismena iz ove arapske države predstaviti mogućnosti ulaganja i trgovinske saradnje sa bh. privrednicima, naročito kada je riječ o uvozu bh. proizvoda u Bahrein.

Bit će organizirano i više poslovnih susreta privrednika Bahreina i Bosne i Hercegovine, ističu na danas održanoj press konferenciji.

Sajam će u utorak u 11 sati zvanično otvoriti Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE