Portal 072info

Utvrđen uzrok smrti Zeničanina | Jasmin Musić pronađen s ubodnim ranama, iskrvario nasmrt

Utvrđen je uzrok smrti Jasmina Musića (46) iz Zenice, čije je beživotno tijelo prekjučer pronašao njegov komšija u stanu na 14. spratu, saznaje Avaz.ba.

 

Prema rezultatima obdukcije, povrede ruku i nogu Musić je zadobio samoranjavanjem. Ovu informaciju potvrdili su nam i u Tužilaštvu ZDK.

 

– Tijelo muške osobe, inicijala J. M., pronađeno je u stanu, pored kreveta, sa vidljivim ubodnim rana u predjelu nogu. Dežurni tužilac rukovodio je uviđajem te naredio obdukciju preminulog, kao i dodatna vještačenja kako bi se utvrdio uzrok smrti. Obdukcija je obavljena u Prosekturi Kantonalne bolnice Zenica, a obducent je utvrdio da je osoba preminula uslijed samopovređivanja u predjelu nogu, nakon čega je iskrvario. Nakon izvršene obdukcije, tijelo je predato porodici radi sahrane – kaže Naila Muratović, portparolkaTužilaštva ZDK.

 

Pronašao leš

 

Podsjetimo, nakon što je komšija pronašao njegov leš odmah je obavijestio policiju. Na lice mjesta izašli su istražni timovi MUP-a ZDK, a cjelokupnim slučajem rukovodio je dežurni tužilac koji je naložio obdukciju tijela kako bi se utvrdio uzrok smrti.

 

Musić je pronađen sa ubodnim ranama u predjelu nogu i srca, zbog čega je bila misterija da li se radi o ubistvu ili samoubistvo.

 

Zbog specifičnog slučaja, obdukciju na Odjelu patologije zeničke bolnice obavio je tuzlanski doktor koji se inače angažirana na kompleksnim slučajevima.

 

Musić je inače u stanu živio sam. Nema bliže rodbine u Zenici, a nekada je radio u zeničkoj bolnici na poslovima u kotlovnici.

 

Klasična „sačekuša“

 

I dok su se utvrđivale sve okolnosti ove tragedije, javnost je na društvenim mrežama pisala kako je riječ o klasičnoj „sačekuši“ i ubistvu.

 

– Momka su sačekali u haustoru. Pretukli a potom izboli. Nikakve misterije tu nema – jedan je od komentara na društvenim mrežama.

 

 

Šokirane komšije

 

Ekipa “Dnevnog avaza” posjetila je jučer, vidno šokirane, Musićeve komšije koji su okupljeni ispred zgrade prepričavali tragediju koja se dogodila u njihovom haustoru.

 

– Nije nikog dirao. Bio je fin momak i volio je svima pomagati. Svi smo iznenađeni i šokirani. Policija je cijelu noć dežurala u haustoru – kaže jedna od stanarki zgrade u kojoj je Musić živio.

 

Avaz.ba/D. PAŠALIĆ

Podijelite članak