Uvedene značajne promjene u Premijer ligi BiH za igrače do 21 godine

Screenshot 2 98
Podijelite vijest

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine usvojio je promjene u Propozicijama takmičenja za narednu sezonu Premijer lige BiH, a koja se tiču pravila za igrače do 21. godine. Također, 49-godišnji Slobodan Starčević ostat će na klupi mlade reprezentacije.

Što se tiče promjena u Propozicijama takmičenja za narednu sezonu Premijer lige BiH, do ove sezone su u zapisniku svakog kluba za utakmicu morala biti četiri nogometaša do 21 godine, a od naredne sezone dva igrača do 21 godine će morati biti u početnoj postavi i pri tome će jedan mladi igrač morati završiti utakmicu.

To znači da će svaki klub u narednoj sezoni u svakom trenutku morati imati jednog mladog igrača u svojoj postavi, što je svakako izuzetno važna odluka za razvoj mladih nogometaša i budućnost bh. nogometa.

Također, na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine odlučeno je da Slobodan Starčević, kojem je nedavno istekao ugovor, i dalje obavlja funkciju selektora U-21 tima. On je naslijedio Vinka Marinovića na klupi Zmajića, a do sada je vodio naš tim na pet utakmica.

“Za selektora je izabran Slobodan Starčević, a treneri u stručnom štabu su Mario Ivanković, Admir Raščić, Edim Hadžialagić i Zoran Sofrenić”, saopćeno je iz NSBiH.

Na današnjoj sjednici također je usvojen Zapisnik sa 3. sjednice IO NS BiH održane 22. aprila ove godine, kao i informacije o finansijskoj situaciji i marketinškim aktivnostima krovne kuće bh. nogometa. Usvojene su također i ostale propozicije te kalendari takmičenja za Premijer ligu BiH, završnice Kupa BiH, Premijer žensku ligu BiH, završnicu Kupa BiH za žene, U-19 Premijer omladinsku ligu BiH, U-15 i U-17 Premijer omladinske lige BiH, kao i U-17 Premijer žensku ligu za kadetkinje.

Iz Nogometnog saveza BiH potvrđeno je da će ljetni registracioni period za igrače profesionalce registrovane za klubove Premijer lige BiH trajati u periodu od 01. juna 2021. do 13. augusta 2021. godine.

Također je istaknuto da će ljetni registracioni period za igrače amatere svih nivoa nogometnih takmičenja Nogometnog saveza počinje 28. juna 2021. i završava 15. septembra 2021. godine.


Podijelite vijest