Portal 072info

Uvjeran sam da se BiH može plasirati na Euro

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Golman nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i član Stouk sitija Asmir Begović odigrao je proteklog vikenda 150. meč u Premijer ligi Engleske. Iako je primio dva gola od Mančester junajteda u svom jubileju, bh. reprezentativac nije razočaran.

– Dosta rada sam uložio da bih stigao do brojke od 150 nastupa. Radujem se narednim utakmicama. Solidna mi je statistika – rekao je Begović za medije te je dodao kako mu je sada prvi cilj doći do 50 mečeva bez primljenog gola.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Čuvar mreže “Zmajeva” uskoro će napuniti pet godina u Stouku, gdje se, priznaje, osjeća fenomenalno.

– Dugo am tu. Zadovoljan sam odnosom prema meni. Trener je odličan i sviđa mi se njegov način rada, ali ne znam šta donosi budućnost. Uvijek postoji nekoliko zainteresiranih klubova, ali kao i ranije, u fokusu mi je Stouk – kazao je Begović.

Čuvar mreže bh. reprezentacije ne krije kako prati dešavanja oko izbora selektora u NSBiH, ali da nije dublje involviran u problematiku.

– Naravno da pratim, ali ne znam šta se tačno dešava. Svakog dana se pojavi neki novi kandidat i sve što znam, pročitam u medijima. Nisam ni s kim u kontaktu, ali vjerujem da će NSBiH izabrati najbolje rješenje. Veoma je bitno da znamo šta želimo, hoćemo li ozbiljnog trenera i koji su nam ciljevi u ovim kvalifikacijama. Ja sam uvjeren da se možemo plasirati na Euro, ali moramo početi pobjeđivati. Mora se napraviti koncept kako bi se popravile stvari, kako bismo napredovali – zaključio je Begović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME