Portal 072info

UZ BROJNE IZVOĐAČE: Veliki humanitarni koncert za Mirsada Zvekića u Ekor Clubu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mirsad Zvekić iz Nemile prije pet godina uspješno se izborio sa opakom bolešću Dg. Hairy cell leukaemia (HCL), međutim kao i većina populacije u maju je i on bio pogođen majskim poplavama gdje mu je pričinjena velika materijalna šteta.

Stresovi i nemogućnost uzimanja terapija u adekvatnim uslovima uzrokovali su da se opaka bolest koju je jednom prebolio, nažalost ponovo vrati u još težem obliku. U toku svog prethodnom liječenja zarazio se i virusom Hepatitis B, a što predstavlja dodatni problem, ali i činjenica da je obolio i od Diabetes Mellitus tip 2B.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Devetnaestog decembra stigli su i posljednji nalazi koji su potvrdili sve navedene bolesti, ali i prijedlog za terapijom tačnije operacijom. Međutim, ljekari ne garantuju da ova operacija bude uspješna s obzirom na dodatne probleme, ali druga opcija hitnom terapijom NIPENT ampulama sa kojima se i ranije liječio i koje je moguće jedino kupiti u Njemačkoj mogla bi biti odlično rješenje da se Zvekić oporavi.

Međutim, cjelokupna terapija sa Nipent ampulama iznosi oko 20 000 KM, a naročito je alarmantan podatak da naredne sedmice mora primiti barem dvije ambule kako bi preživio, a koje iznose 2.264,58 eura. Nažalost, porodica nije u mogućnosti sama obezbijediti novčana sredstva kako za cjelokupnu terapiju, tako ni za samo dvije ampule od kojih mu ovisi život.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stoga su se odlučili organizovati humanitarni koncert u Ekor Clubu Zenica, a gdje očekuju da će dobri Zeničani i Zeničanke još jednom pokazati sluh za slučajeve poput ovog. Budući da se bliži kraj godine, te da je većina pjevača van granica BiH, ipak postoje oni koji su se odlučili odazvati ovom humanitarnom pozivu. Tako sve one koji odluče doći u nedjelju, 28. decembra, u Ekor Club mogu uživati u slijedećim imenima iz svijeta estrade: Emelin Fetić, Elvedina Šehic, Zehra Bajraktarević, Nejra Brka, Ermin Zuce Bajrić, Damir Galijšević, Nedžad Hasanbašić, Selma Plančić i mnogim drugim pjevačima.

Uvjereni smo kako će zenička javnost još jednom pokazati humanost, te da će Ekor Club biti ispunjen do posljednjeg mjesta, a da će oboljeli Zvekić uspjeti preživjeti slijedeću sedmicu i prikupiti sredstva u iznosu od 2.264,58 eura neophodnih za dvije ampule.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME