20210724135046 673094
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
NER FIT

Kako bi obuća uvijek izgledala besprijekorno, potrebno je da je redovno održavate. Mnogi ljudi imaju problem sa održavanjem patika, jer ne znaju kako da ih dobro očiste, a da ih ne oštete.

FIXGEHALT

Ako želite da vaša obuća uvijek izgleda čisto i uredno, onda vam je sigurno potrebno brzo i efikasno rješenje za održavanje i pranje.

Kako prati patike u veš mašini?

Glavni trik da vaše patike zablistaju je da veče prije pranja, sipate po tri kašike sode bikarbone u svaku patiku i ostavite da odstoji do ujutru, a onda ih isperite hladnom vodom.

Skinite pertle sa patika i stavite ih u jastučnicu ili torbu za pranje kako se ne bi zamrsile. Odstranite što više blata i prljavštine sa patika, uz pomoć četke za čišćenje, pa ih stavite zajedno sa pertlama. Ubacite ih u mašinu.

LIDER

U veš mašinu stavite peškire ili neku meku tkaninu koja je za pranje, kako se patike ne bi oštetile. Savjet je da ih perete na 30 stepeni, a u zavisnosti od mašine trebalo bi  program da traje od 30 do 40 minuta.

Izvadite patike iz mašine i ostavite ih da se osuše. Nikada ne stavljate obuću u mašinu za sušenje, jer visoka temperatura može da je ošteti, prenosi Telegraf.