UZ MNOGOBROJNE FANOVE: Atletičar Amel Tuka dugotrajnim ovacijama dočekan u Zenici (FOTO)

Na sarajevski aerodrom danas nešto prije 14:00 sati uz prisustvo porodice, prijatelja, kolega, novinara i Bosanaca i Hercegovaca u svoju rodnu zemlju sletio je najbrži atletičar svijeta na 800 metara, Kakanjac Amel Tuka, te se potom uputio ka Zenici, gdje su ga Zeničani i Zeničanke gromoglasnim aplauzom pozdravili i na taj način čestitali na izvanrednim uspjesima koje je osvojio.

Najbrži atletičar na svijeta na 800 metara Kakanjac Amel Tuka, danas je uz veliki broj Zeničana i Zeničanki na Trgu Alije Izetbegovića dočekan te je tim činom ujedno i proslavljena titula koju je Amel Tuka donio u našu zemlju.

Svima nam je izuzetno poznato da je Amel oduvijek bio uspješan sportista, te da se u njegovoj biografiji redaju samo pobjede, a naručito u posljednjih nekoliko mjeseci.

Važno je naglasiti da je Amel osvojio zlatnu medalju na svjetskoj atletskoj Dijamantnoj ligi 17. jula u Monacu, te samim tim oborio rekord rezultatom 1:42:51. Amel Tuka je ovim rezultatom postao jedan od deset najbržih atletičara ikada.

Uz velikd emocije, suze u očima koje su se mogle vidjeti Amel je podijelio osjećaje sa svojim sugrađanima te istakao:” Ponosan sam što sam vaš sugrađanin. Hvala vam na svakoj podršci koju ste mi pružili. Zasigurno je da na vrhu svijeta ne bi bio a da nema vas, ali isto tako očekujem da kada jednog dana to i ne budem i dalje imam vašu podršku i ljubav koju ste mi i dosada poklanjali. Hvala svima onima koju su bili uz mene i koji su vjerovali u moj rad, te se nadam da ćete i dalje biti tu i bodriti me za svaku moju utrku”, istakao je pred Zeničanima Amel Tuka.

Copy

Kako je istakao Amel Tuka za naš Portal izuzetno je počašćen i ponosan na ono što je donio Bosni i Hercegovini, ali i na tome što su poštovaoci njegovog rada odlučili da mu prirede ovaj doček:” Ovom prilikom želim da se zahvalim svima onima koju su pratili, poštovali i radovali se mom uspjehu, te se nadam da ću i u budućnosti biti za sve njih kako oni vole reći “skromni” sugrađanin. Apelujem na sve roditelje da upisuju svoju djecu na neke sportove, jer sport je nešto što posebno spaja sve ljude u svijetu. Još jednom veliko hvala i svim medijima koji su pratili mene i moje utrke”, ističe Tuka.

U Zenici je upriličen prigodan program povodom dočeka bosanskohercegovačkog dijamanta, te je sve prisutne zabavljao poznata zenička grupa Rima bend.

Da su trud, rad i disciplina ključni za svaki uspjeh pokazuje i činjenica da je zaista Amel Tuka svojim trudom postao najbolji i najbrži atletičar na 800 metara:”Psiha i sprema su čudo. Najvažnije je da ste psihički i fizički spremni za protivnika i to je najvažnije za svaki uspjeh”, dodaje Amel Tuka.

Da je oduvijek bio jedan od najboljih Amelovih prijatelja, pokazuje i veliko zadovoljstvo i ponos od strane Hamze Alića, najboljeg bosankohercegovačkog bacača kugle koji se već sada zajedno sa Amelom priprema za svjetsko prvenstvo: “Ponosan sam i počašćen što sam zajedno sa Amelom kako u klubu, tako i u svemu onome što je on prolazio u svojoj karijeri. Trudio sam se da na njega prenesem znanje koje sam ja posjedovao, te da mu budem oslonac i podrška kako u kriznim tako i u uspješnim trenucima. Ponosan sam na Amela, kao i na cijelu Bosnu i Hercegovinu”, istakao je Hamza Alić za naš Portal.

Napominjemo, Kakanjac Amel Tuka će večeras oko 21:30 doputovati u rodni Kakanj, gdje se već nekoliko dana priprema spektakularni doček najbržem atletičaru svijeta na 800 metara.

Kako je izgledalo u Zenici, na Trgu Alije Izetbegovića, na dočeku najbržeg atletičara Amela Tuke pogledajte u galeriji koju vam donosimo.

[flagallery gid=608]

Prethodni članakGrađani Sarajeva platili najmanje 17.000 KM zbog prekršaja prilikom prelaska ulice!
Sljedeći članakKako nakon farbanja vratiti prirodnu boju kose