e 7
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
Kurbani 2021

Ljubavna veza sama po sebi zahtijeva mnogo truda i ulaganja kako bi bila uspješna. Kod veza na daljinu stvari postaju kompleksnije, jer se svemu dodaje i fizička udaljenost.

S obzirom da živimo u modernom dobu i da tehnologija nikad nije bila naprednija te nam je sve na dohvat ruke, olakšano je održavanje i veza na daljinu.

Sama činjenica da partner nije dio naše svakodnevice i da nije često fizički prisutan kada ga trebamo, ponekad može predstavljati nepremostiv problem u vezama na daljinu.

U normalne ljubavne odnose treba unositi puno ljubavi, volje, truda i razumijevanja, a u veze na daljinu duplo, nekad čak i troduplo. One su zaista teške, ali održavanje međusobnog odnosa povjerenja i sigurnosti može imati presudan značaj za njihovu kvalitetu i dugovječnost.

Tehnologija je vaš najbolji prijatelj

Veze na daljinu su sada jednostavnije nego ikad upravo zbog tehnologije koja nam omogućava da preko ekrana vidimo našu bolju polovicu i ostanemo u kontaktu s njom.

Puno se toga događa svakodnevno, a tehnologija nam omogućava da kada imamo loš ili sretan dan možemo to odmah podijeliti s našim voljenim – preko poziva, poruka, videopoziva i slično.

Budite predani

To se odnosi na sve koji su uključeni u veze na daljinu, ali posebno vrijedi za parove koji vezu na daljinu održavaju dok su na fakultetu. Važno je znati da ste istinski predani osobi prije nego izgubite dragocjeno vrijeme.

Zajedno postavite ciljeve, razgovarajte i odlučujete o poslu, stilu života, izlascima, planovima, gradite snažnu vezu neovisno jeste li ovog trena jedno pored drugog ili odvojeni.

Odredite kada ćete se vidjeti i prekinuti udaljenost

Iako ljubav na daljinu može biti sjajna stvar na određeno vrijeme, na kraju ćete vrlo vjerojatno željeti biti tamo gdje je i vaša bolja polovica. Oboje morate biti predani u vezi i težiti istim ciljevima kako biste mogli odrediti kada će vaša udaljenost prestati i kada biste napokon mogli živjeti skupa ili u istom gradu. Uvijek morate imati plan za budućnost.

Radite stvari zajedno iako ste odvojeni

Za parove u vezi na daljinu jako je važno da zajedno rade razne stvari, a ne da su to samo uobičajeni telefonski ili video pozivi, koji mogu dosaditi i izgubiti na važnosti na duže staze. Uvedite i druge oblike interakcije u vezu.

Budite samopouzdani i imajte povjerenja

Jedan od najlakših načina za uništiti zdravu vezu je ljubomora i nepovjerenje. U vezi na daljinu morate znati da vas te prepreke očekuju. Najbolje je pristupiti vezi s pretpostavkom da je svatko nevin i vrijedan povjerenja dok se ne dokaže suprotno.

Nemojte doći u napast da ispitujete i provjeravate svog partnera. Samo zato što ste u vezi na daljinu ne znači da će ostatak vašeg života biti pauziran. Potrebna je iskrenost u vezi kako ne bi u zraku ostajale razne sumnje, pitanja i brige vezane uz vjernost. Prirodno je da vaš partner ima društveni život, a trebate ga imati i vi.