Portal 072info

Uz pomoć ovih trikova natjerajte mozak da brže uči

Mnogima je već dosadilo i umorni su od učenja onih stvari koje ih baš nešto mnogo ni ne interesuju. Ovo možete da riješite tako što ćete da istrenirate mozak i naučite ga da brže upija nove informacije.

Metode za tako nešto, koje vam ovdje predstavljamo učiniće čuda. Studenti su osjetili beneficije primenjivanja ovih metoda i bržeg upijanja informacija. Mladi koji su se nedavno zaposlili, takođe su primjenjivali ove metode, kako bi naučili nove vještine po brzom postupku.

1. Rješavajte ukrštenicu

Rješavanje ukrštenih riječi će vašem mozgu dati dodatnu energiju. Slobodno ih rješavajte i samo ako budete htjeli da se zabavite. Ako želite da efekat bude bolji i plodonosniji, opredijelite se za Sudoku.

2. Vejžbajte pamćenje

Da biste brže učili, potrebno je da imate dobro pamćenje. Vježbanje memorije će vam pomoći da pronađete sličnosti na različitim subjektima. Pamćenje možete da vježbate i tako što ćete se potruditi da zapamtite određene događaje koji su se dogodili tokom dana i probajte da ponavljate neke aktivnosti.

3. Trenirajte

Iako možda i niste očekivali da bi ovo mogao da bude jedan od metoda za brže učenje, korisnije je i više nego što možete i da zamislite. Samo 20 minuta provedenih na treningu pomoćiće vam da bolje i učite i pamtite.

4. Jedite prikladnu hranu

Riba, voće (prije svega bobice) i povrće su poznate namirnice koje dobro utiču na mozak. Ono što bi svakako trebalo da jedete je i crna čokolada.

5. Naučite nešto novo

Naučite da svirate neki instrument, ili da govorite neki strani jezik…sve to će pomoći da savladate tehniku bržeg učenja. Ako biste naučili neki novi ples, takođe bi pomoglo i spriječilo pojavu Alchajmerove bolesti.

6. Svakog dana uradite nešto drugačije

Jedino što treba da zapamtite je da je ponavljanje jedini način uz pomoć kojeg će vaš mozak brže da uči. Počnite lagano, a onda pred sebe postavljajte teže zadatke i uskoro ćete biti u mogućnosti da za kratko vrijeme naučite nešto novo.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box