Uz uređene puteve na Mošćanici uskoro i savremena rasvjeta

Danas je u mjesnoj zajednici Mošćanica održana prigodna svečanost povodom završetka radova na sanaciji i asfaltiranju dionice puta od društvenog doma do raskrsnice za regionalnu deponiju. Iz Budžeta Grada Zenica i eko rente obezbijeđeno je oko 120.000 KM za uređenje 880 metara glavnog puta kroz MZ Mošćanica, uključujući i plato ispred mjesne džamije, gdje je doprinos dalo i preduzeće “Komgrad-Ze” d.o.o. koje je bilo izvođač radova.

“Ovo je mali dio onoga što se u protekle dvije godine na Mošćanici uradilo s ciljem poboljšanja uslova života. Asfaltom se već dugo ide kroz naselja Bare i Buline kuće i sa ovih skoro 900 metara novog asfalta, dođemo do  podatka da se za nepune dvije godine asfaltiralo preko 1.700 metara puta na Mošćanici. Molim Boga da prođe tender za rasvjetu, kako bi kompletna Mošćanica konačno dobila i savremenu led rasvjetu. Pojačat ćemo i rasvjetu kod dječijeg igrališta i sportskog poligona, a uskoro ćemo kod ovog starog greblja posaditi breze i jele. Zaista sam sretan kada radimo za dobrobit naših sugrađana i nastavit ćemo da radimo na tome, da sve mjesne zajednice spojimo asfaltom sa gradom kako bi nam ljudi opstali na svojoj rodnoj  grudi”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Predsjednik Mjesne zajednice Mošćanica Edin Porča u prigodnom govoru na uspješno obavljenom poslu zahvalio se Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom, Regionalnoj deponiji “Mošćanica” i privrednom društvu “Komgrad – Ze”. Gradonačelniku Kasumoviću,  direktorima PD Regionalna deponija “Mošćanica” Emiru Zukiću i “Komgrada – Ze” Refiku Begiću tom prilikom uručene su i posebne zahvalnice.

“Na Mošćanici se danas živi mnogo lakše i ugodnije i nadamo se da će uskoro naše mjesto dobiti i javnu rasvjetu. Gradonačelnik nam je danas obećao i beton za oko 400 metara puta i mi smo zahvalni na svemu što je urađeno za mještane Mošćanice”, kaže Edin Porča, predsjednik Mjesne zajednice Mošćanica.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE