Portal 072info

UZ VATROMET, BAKLJADU I VRHUNSKE MUZIČARE Eldin Vrače i “Snaga centra” priredili nesvakidašnju noć u Zenici (FOTO/VIDEO)

U Zenici se sinoć dogodila večer koju će građani svih generacija definitivno dugo pamtiti i koja će ostati duboko urezana u sjećanju svih onih koji su prisustvovali nesvakidašnjem urbanom, gotovo nepolitičkom, predizbornom događaju na gradskom trgu.

14374810_10209868848454347_500755498_o

Još od 18 sati Zeničane su počeli zabavljati bendovi Aritmija, Cover Art i Nina & Lowerdose, a potom je uslijedio koncert popularnog “Mostar sevdah reuniona” koji su obradama sevdalinki oduševili sve prisutne.

HILJADE GRAĐANA NA SKUPU

14329402_10209868841054162_1046197179_o

Bilo je impozantno gledati građane Zenice, od najmlađih do najstarijih, okupljenih oko zajedničke ideje. Na hiljade onih koji žele korjenite promjene, nova lica na političkoj sceni i gradonačelnika koji će svojim sposobnostima prekinuti dugogodišnje tapkanje grada u mjestu, došli su na skup samoinicijativno. Tačno tako. Bez iznajmljenih autobusa i organiziranog prevoza, nagovora, obaveze ili straha ispunili su gradski trg.

Svi oni došli su podržati novu ideju, iza koje stoje lica koja do sada nisu bila involvirana u politiku ali su isprovocirani dugogodišnjim nemarom političara odlučili biti dio „Snage centra“ i pomoći gradu u kome su rođeni i za koji žive.

14339333_10209868845254267_399350600_o-1

MLADOST, OBRAZOVANJE, STRUČNOST I PERSPEKTIVNOST

Otvaranje novih radnih mjesta, stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta i pružanje perspektive mladima program su koji nudi mladost, obrazovanje, stručnost i perspektivnost, a upravo takvi nalaze se na listi „Snage centra“ za Gradsko vijeće. Ljudi koji Zenicu mogu učiniti boljom za sve.

Sa posebnim ovacijama i nezapamćenom bakljadom i vatrometom najavljen je i dočekan kandidat „Snage centra“ za gradonačelnika Zenice, Eldin Vrače.

eldin-vrace-iz-biografije

POKRET MLADIH

U svom obraćanju, praćenim višeminutnim aplauzom, Vrače je istakao kako 21 godinu čekaju na ovaj trenutak naglašavajući da oni nisu stranka. 

– Ovo nije stranka, ovo je pokret mladih spremnih da pokrenu revoluciju iz Zenice, iz centra BiH. Glas za „Snagu centra“ je glas za promjene i budućnost. Mi večeras slavimo pobjedu. Pobijedili smo ih u prvom poluvremenu. U našoj brošuri stoji šta smo sve spremni uraditi, ali oni prepisuju od nas. To vam dođe isto kao kada učenik prepiše zadatak, dobije prolaznu ocjenu, ali ga ne zna uraditi. Pobijedili smo ih i bliži im se kraj. Niti je desnica desno, ntii ljevica lijevo. I jedni i drugi su imali priliku. Dvadesetijedna godina je propuštena. Ne želimo stalnu smjenu istih lica na političkoj sceni, želimo im reći doviđenja! – poručio je Vrače u svom govoru.

14339897_10209868847694328_1147304997_o

PUSTITE NOVU GENERACIJU

Također je podsjetio prisutne građane da su ostale političke partije pokušale, probale i pokazale da ne znaju.

– Gospodo, oni su probali i pokazali da ne znaju. Pustite novu generaciju koja će pokrenuti revoluciju iz centra Zenice. Izađimo 2. oktobra na izbore i recimo dosta! Dosta praznih predizbornih obećanja koja slušamo već 21 godinu. Isto ovako napunit ćemo i Bilino polje, jer mi imamo rješenje i za Čelik. Nećemo pričati o našem programu, pročitajte ga – dodao je Vrače.

Na samom kraju svog impresivnog govora zahvalio se svima na podršci koju im pružaju.

– Hvala vam svima na podršci. Dosta je pušenja praznih predizbornih obećanja 21 godinu i od lijevih i od desnih. Idemo do pobjede – poručio je glasno s govornice te na simboličan način najavio muzički spektakl koji su priredili momci iz “Zabranjenog pušenja”.

Spoj mladosti, iskustva, sposobnosti i spremnosti da se pomogne  Zenici rezultirao je „Snagom centra“, koja je uistinu postavila nove kriterije predizbornih utrka.

GRAĐANI ODUŠEVLJENI

Da su to građani prepoznali najbolje svjedoči komentari za vrijeme i nakon nesvakidašnjeg događaja. Zeničanka Samra Delić smatra da je „Snaga centra“ nešto što je trebalo Zenici.

– Od svjetskog promotivnog videa, nezabilježenog predizbornog skupa s respektabilnim izvođačima, višeminutnim vatrometom i bakljadom, brojnim građanima s majicama i obilježjima ove stranke, odličnom samoinicijativnom posjećenošću skupa na kojem se najmanje govorilo o politici… Moglo bi se još dosta toga nabrajati – kazala je svoje impresije Samra dodajući da je sve navedeno najbolja poruka da građani Zenice konačno trebaju prepoznati put kojim Zenica može, mora i treba da ide. 

Kako je to izgledalo na centralnom skupu “Snage centra”, pogledajte u fotogaleriji i videoprilogu?!

[Galleries 836 not found] 

PROMO – IZBORI 2016

velikiizbori

Podijelite članak

Počitajte još

U Zenici nezdrav zrak, građani se guše u smogu

072info

Zlatan Karić nastupom oduševio posjetioce “Studengrada”

072info

Zenica: Nastupom Sameda & Revoltapočeo drugi dan Studengrada

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box