e 5
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
Kurbani 2021

Fudbalska federacija Sjeverne Makedonije (FFM), i pored izvinjenja, ne planira lako preći ispada Marka Arnautovića. Oni su do Evropske fudbalske federacije (UEFA) zatražili kaznu za reprezentativca Austrije.

Makedonci su na startu Evropskog prvenstva poraženi od Austrije 3:1, a dan poslije meča u Bukureštu više se priča o “sukobu” Arnautovića i Ezdžana Alioskog nego o samoj utakmici.

Makedonci smatraju da je napadač Austrije poslije trećeg pogotka provocirao Alioskog. Iako je nepoznato šta je tačno rekao austrijski napadač, njegov potez smatra se nacionalističkim ispadom.

Arnautović se u ponedeljak izvinio i poručio da nije rasista, a iz FFM su potvrdili da su poslali dopis UEFA-i i zatražili kaznu za pomenuti incident.

– Fudbalski savez Makedonije najoštrije osuđuje nacionalistički ispad austrijskog reprezentativca Marka Arnautovića, nakon pogotka postignutog u jučerašnjoj utakmici. Istovremeno vas obavještavamo da smo UEFA-i poslali zvaničan dopis u kojem tražimo najstrožiju kaznu za Arnautovića. Kao “kuća fudbala” uvijek smo protiv nacionalizma, diskriminacije i svih ostalih oblika vrijeđanja i ispada koji nisu u duhu fudbala i vrijednosti za koje se svi zajedno zalažemo, navodi se u saopćenju, prenosi “Sport klub”.