UŽAS: Desetogodišnju Maju otac tukao do smrti

maja fqacebook
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Policija u Ukrajini uhapsila je muškarca (34) zbog sumnje da je nasmrt pretukao 10-godišnju pastorku, prema kojoj je i ranije bio nasilan.

Majka navodno ništa nije učinila da dijete zaštiti, zbog čega je Centar za socijalni rad preuzeo brigu o ostaloj djeci iz porodice.

Stravičan zločin dogodio se u selu u blizini Užgoroda, a mještani sa strepnjom pričaju o tragičnoj smrti male Maje, jer strahuju da bi očuh Sergej njima mogao da se sveti ako ga puste na slobodu.

“Kada bi popio postao bi mnogo agresivan. Prije godinu i nešto dana sukobio se ispred kafane sa jednim komšijom, baš su se dobro potukli, a Sergej ga je na kraju i tužio”, prisjeća se jedan mještanin.

Kažu da je najgore od Sergeja vidjela i osetila mala Maja. Tvrde da je djevojčicu tukao za svaku sitnicu – ako ne bi oprala sudove, ako ne bi usisala kuću na vrijeme, ako ne bi bebi promijenila pelene… Kažu da ju je tukao pesnicama i vojničkim kaišem.

Mještani pričaju i da je majka Natalija (37) pomagala Sergeju u kažnjavanju, a on je po selu pričao da on djecu ne bije, već da ih samo majka tuče.

“On je bio agresor u kući, a ona, da li ga se bojala pa je zato tukla djecu…”, sliježu ramenima mještani.

Pričaju i da je djevojčica sve sama radila po kući. Dete je išlo u nabavku, čistilo, brinulo o mlađoj braći i sestrama.

“Sergej i Natalija bi znali da odu iz kuće u pola noći, a nju bi zadužili da čuva djecu, a ona malena bi čuvala pa ujutru išla u školu. Više puta je Maja bežala od kuće, bježala od batina. Jednom je bosa pobegla”, priča jedna meštanka za ukrajinske medije.

“Tukao je i Nataliju”

Selom kruže priče da je osumnjičeni za ubistvo pastorke bio fizički nasilan i prema supruzi. Natalija bi znala da se sakrije kod komšija kad Sergej pobjesni, a on bi onda išao po selu i dozivao je, prijeteći da će sebi prerezati vene. Iako je trpjela nasilje, nikad nije htjela da ga prijavi policiji.

“Uvijek je pričala kako ga voli, kako neće da mu kontrira ni da se žali na njega. Uvijek ga je zvala ‘voljeni moj’, ‘dušo moja'”, kažu mještani.

Na njenom profilu na Facebooku ostavljala je statuse pune ljubavi. Sergeju je rođendan čestitala riječima:

“Nisi samo neko ko ga cijenim, ti si neko za koga živim i dišem. Ti si toliko voljen, jedini, pouzdan i lojalan. Želim ti, voljeni moj, da ti uvijek sve bude vedro, da te sunce obasjava, da ti se uvijek otvore pravi putevi i da sve savladavaš bez prepreka. Želim da uvijek ostaneš to što jesi jer ti si moj voljeni suprug i najvoljeniji otac na svijetu”.

Natalija je, kako prenose mediji, imala šestoro djece. Najstarije ima 18 godina i ne živi sa majkom. Poslije nje se rodila Maja. Jednog sina Natalija je izgubila kad je bio beba, a tu je i 5-godišnji Nika. Sa Sergejem je rodila Maksima, koji ima godinu dana i imaju kćerkicu koja još nije napunila mjesec dana.

Upoznali se na internetu

Ljubav između Natalije i Sergeja “planula je” onlajn. Dopisivali su se na internetu, a onda je on došao da je upozna. U selo je stigao iz Nikopolja, gdje se krio jer ga je policija tražila zbog porodičnog nasilja. Priča se da je robijao i za ubistvo.

Otkako je on ušao u Natalijin život, njeni bivši muževi i očevi njene djece nisu smjeli ni da priđu kući. Majin otac Igor je jednom došao da vidi kćerku, ali niko nije smio da mu otvori kapiju. Kada je preskočio kapiju i ušao u dvorište da vidi da li su svi dobro, Sergej je izletio iz kuće i krvnički ga pretukao.

Komšije kažu da je Igora davio u bari u dvorištu, dok je Natalija sve to snimala telefonom.

U planu je bilo da Centar za socijalni rad 1. oktobra preuzme brigu o Maji i Niki, jer su se rođaci žalili da su djeca zlostavljana. Iz nepoznatog razloga socijalni radnici se nisu pojavili, ali je Sergej je saznao da hoće da uzmu djecu, što ga je razbjesnilo.

Narednog dana se napio i krenuo da bije Maju. Mještani pričaju da je djevojčicu tukao svime što mu je palo pod ruku. Natalija navodno ništa nije učinila da zaštiti dijete. Mediji pišu da se pravdala strahom od supruga.

Djevojčica je nakon brutalnih batina sa teškim povredama legla u krevet. Sumnja se da Natalija nije ni prišla da provjeri kako je djevojčica. Ujutru za melenu više nije bilo spasa. Tokom noći je podlegla povredama.

Natalija je, tek kada je zatekla kćerku mrtvu, pozvala policiju.

I protiv majke je pokrenuta istraga. Nakon ubistva kćerka napustila je selo i otišla kod rođaka. Centar za socijalni rad preuzeo je svu djecu koja su živjela sa njom i Sergejem u kući i prevezla ih u bolnicu. Nakon toga će biti prebačeni u prihvatilište, a trebalo bi da bude pokrenut zahtjev za oduzimanje starateljstva.

Ukoliko očuh bude osuđen za ubistvo djevojčice, prijeti mu do 15 godina zatvora.

GODISNJICA
MARKETING