UŽAS U BIH: Automatskom puškom ocu zadao više udaraca u predjelu glave, 16 godina zatvora zbog svirepog ubistva

Policija nocna

Tridesetpetogodišnji Brčak Dalibor Jovičević nepravosnažno je osuđen na 16 godina zatvora jer je u februaru prošle godine u mjestu Brezovo Polje – Novo Naselje ubio svoga oca.

Tužilaštvo Brčko distrikta optužilo je Dalibora Jovičevića da je između 11. i 12. februara prošle godine u mjestu Brezovo Polje – Novo Naselje na svirep način ubio oca Slavka Jovičevića.

“On je optužen da je u vrijeme dok se u kući nalazio sam sa njim, tvrdim predmetom – automatskom puškom ocu zadao više udaraca u predjelu glave usljed čega je nastupila trenutna i nasilna smrt žrtve. Na suđenju pred Osnovnim sudom njemu je dokazano krivično djelo ubistvo za koje je nepravosnažno osuđen na kaznu zatvora od 16 godina”, naveli su iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Istovremeno, Jovičević je oslobođen od optužbe da je počinio krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, a jednako kao i Tužilaštvo presudu u cijelosti može pobijati žalbom.

Jovičević je bio u bjekstvu više od dvije sedmice, zbog čega su za njim bile raspisane potraga i međunarodna potjernica. Slobode je lišen na području Sarajeva pošto se javio medicinskoj službi zbog povrede usljed pada u koritu rijeke Miljacke, nakon čega je po prijedlogu Tužilaštva odmah pritvoren.