UŽAS U BIH: Dječak (13) napadnut ispred haustora, maloljetnik mu polomio šaku

U sarajevskom naselju Alipašino Polje jučer se dogodio težak slučaj vršnjačkog nasilja kojom prilikom je teške tjelesne povrede zadobio 13-godišnjak, saznaje portal “Avaza”.

Otac prijavio slučaj policiji

Iz MUP-a Kantona Sarajevo za portal “Avaza” je saopćeno da su jučer pripadnici Policijske uprave Novi Grad po pozivu izašli na intervenciju u ulici Trg nezavisnosti, oko 19:30 sati.

– Tom prilikom, građanin je policijskim službenicima saopćio da je njegov maloljetni sin fizički napadnut ispred haustora zgrade u kojoj živi od strane njemu poznate osobe, također maloljetnika. Maloljetniku je, u pratnji oca, na KCUS-u pružena ljekarska pomoć, te mu je konstatovana teška tjelesna povreda koja se ogleda u frakturi šake. Otac maloljetnika je pristupio u prostorije PU Novi Grad, nešto prije ponoći dana 23.11.2023. radi podnošenja prijave, te je isti zatražio da, zbog umora, pristupi naredni dan (24.11.2023) i podnese prijavu o događaju, što je i učinio danas oko 17.30 sati – naveli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

O događaju obaviješten tužilac

Dodali su da je o događaju upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici Uprave policije MUP-a KS nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela teška tjelesna povreda.

Kontaktaktirali smo porodicu napadnutog dječaka, ali su nam saopćili da oni u ovom trenuku ne žele izlaziti u javnost niti davati bilo kakve informacije. 

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE