UŽAS U BIH: Muškarac pretukao 44-godišnju ženu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Općinski sud u Sarajevu je potvrdio optužnicu protiv Bakira Hadžića zbog incidenta u avgustu u kojem je pretukao 44-godišnju ženu i nanio joj lakše tjelesne povrede. Optužnica ga tereti za krivično djelo “Nasilničko ponašanje”.

Prema optužnici, 10. avgusta, oko dva sata poslije ponoći, u ulici Samira Ćatovića Kobre u blizini ugostiteljskog objekta “Kobe” i stambenih zgrada, Bakir Hadžić je ugrozio građanski mir tako što je više puta udarao E. S. rukama i nogama, posebno u predjelu glave. Također ju je povukao za kosu, što je rezultiralo njenim padom na asfaltnu podlogu, gdje je Hadžić nastavio s udarcima po cijelom tijelu.

Žrtvi je pružena medicinska pomoć od strane Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, a ljekar na KCUS-u je dijagnosticirao lakše tjelesne povrede, uključujući frakturu nosa bez dislokacije.

Optužnica također navodi da je ovim događajem ugrožen građanski mir stanara u zgradama na istoj adresi, a jedan od stanara je snimio cijeli događaj i dostavio snimak portalu Crna hronika, ocijenivši ga uznemirujućim.

Tužilac je u optužnici predložio produženje pritvora za optuženog Hadžića.

Avaz