Screenshot 1 55
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 12, 2021 @ 11:20
KATEGORIJA: Crna Hronika
FIXGEHALT

Pritvaranje osumnjičenog je zatraženo zbog opasnosti od ponavaljanja izvršenog krivičnog djela, zatim jer bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno dovelo bi do uznemirenja javnosti…

NER FIT

Policija u Mrkonjić-Gradu uhapsila je pedesetsedmogodišnjeg T. K. zbog sumnje da je obljubio 12-godišnju djevojčicu. 

Sve se, kako prenose mediji, odigralo u utorak dok se djevojčica, koja stanuje u blizini osumnjičenog, vraćala iz škole. On ju je, kako premose mediji, uvukao u garažu, no djevojčica se, srećom, spasila od nasilnika.

Uslijedila je potraga. 

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Bilo je opsadno stanje, policija je bila na svakom koraku i tražili su nekog, sve su kontrolisali. Kasnije smo čuli šta se desilo”, ispričali su mještani za Nezavine novine. Osumnjičeni se neko vrijeme krio, te uhapšen sutradan. 

Za njega je, nakon ispitivanja u Okružnom javnoom tužilaštvu Banja Luka, zatraženo određivanje pritvora i to zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, ali i vanrednih oklonosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela. Također, pritvor je zatražen jer bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno dovelo bi do uznemirenja javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u  Mrkonjić-Gradu, saopćeno je iz banjalučkog Tužilaštva.

LIDER