UŽAS U BIH: Ubio suprugu sjekirom i nožem

ipovljanin Dragan Trkulja osuđen je na 15 godina zatvora u banjalučkom Okružnom sudu zbog ubistva supruge Snežane (57) koju je usmrtio sa više udaraca sjekirom i ubodom nožem.

U presudi je navedeno da je Trkulja u vrijeme zločina bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti te je krivično djelo prekvalifikovano i osuđen je za ubistvo, a ne teško ubistvo za koje je bio optužen.

Otišao u kafić poslije zločina

Obrazlažući presudu, predsjednik sudskog vijeća Blagoje Dragosavljević kazao je da sud smatra da je optuženi zločin počinio sa direktnim umišljajem.

Inače, Snežana je ubijena 30. maja prošle godine u njihovoj kući u mjestu Sarići u Šipovu kada ju je muž, prema navodima optužnice, udario više puta sjekirom po glavi i ubo kuhinjskim nožem.

Optuženi se nakon zločina presvukao i otišao u kafić, popio piće, a zatim je prijavio policiji da je ubio ženu.

Bio je svjestan

Ranije je Željko Karan, vještak specijalista sudske medicine, utvrdio da je Trkulja sjekirom ženi polomio lobanju i ona je prije smrti pretrpjela ekstremne bolove.

Kako je rekao sudija Dragosavljević, Sud je prihvatio nalaze vještaka odbrane i Psihijatrijske klinike u Sokocu da je optuženi bio bitno smanjeno uračunljiv.

– Međutim, njegove sposobnosti nisu bile isključene i bio je svjestan da nožem i sjekirom napada žrtvu i nije se odupro porivu da to čini. Da je djelo počinio sa direktnim umišljajem govori i brojnost povreda koje je zadobila oštećena- rekao je sudija Dragosavljević.

Nezavisne novine

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE