policija 79


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Istražitelji Policijske uprave Livno u petak su oko 20 sati pored rijeke Bistrice na širem području grada Livna pronašli tijelo 65- godišnjeg profesoraStipe Perkovića iz Livna.

Uviđaj je obavljen na mjestu zločina pod nadzorom dežurnog tužioca. Vanjskim pregledom tijela utvrđena je nasilna smrt, a tijelo prevezeno u mrtvačnicu, gdje će tijekom dana biti obavljena obdukcija.

Portparol MUP-a Livanskog kantona Ivica Vrdoljak kazao je da su zbog ubistva u Vitezu uhapšeni 22 -godišnji A.N. i 28- godišnji S.N. iz Viteza te 24-godišnji M.A. iz Zenice.

Prema njegovim riječima oni su na području općine Vitez u trenutku hapšenja bili u Mercedesu bh. registarskih oznaka, čiji je vlasnik ubijeni livanjski profesor

– Nakon dojave o nestanku profesora, operativnim radom djelatnika PU Livno na terenu i pregledom nadzornih kamera došlo se do saznanja da je njegovo motorno vozilo u četvrtak, 17. decembra, oko 16 sati napustilo područje općine Livno u smjeru Kupresa i srednje Bosne – kazao je Vrdoljak

Dodao je kako je o svemu odmah upoznat i MUP Srednjobosanskog kantona čiji pripadnici su zadržali sporno vozilo s navedenim osobama do dolaska livanjskih policajaca koji su ih preuzeli.

Avaz