nasilje skola ucenik 696x464 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 23, 2021 @ 13:30
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Nezapamćeni skandal desio se u OŠ “Slobodan Bajić Paja” u Pećincima, u blizinski Sremske Mitrovice (Srbija) u četvrtak, kada je nastavnik I. S. udario trinaestogodišnjeg dječaka tako da je ovaj pao na orman i zadobio ozbiljnu povredu glave!

NER FIT

Povrijeđeni učenik je u prisustvu majke odveden na ušivanje u Tiršovu u Beograd, a nastavnik je, kako je potvrđeno u srbijanskom u Ministarstvu prosvjete, suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

  • Za incident mi je ispričalo dijete koje poznaje povrijeđenog dječaka. Došao je kući sav uznemiren i rekao mi je da je nastavnik uhvatio grupicu dejčaka u školskom dvorištu u nečemu što je smatrao da ne treba da rade. Uveo ih je u školu i udarao ih po glavi. Jednog jdečaka je tako udario da je ovaj pao na ormar i zadobio teške povrede glave. Kako sam čula, ima devet kopči. Ne mogu da razumijem da se jedan nastavnik tako iživljava, šta god da je bilo posrijedi. Ljudi, to su samo djeca, a prosvjetni radnici bi to bolje od bilo koga drugog trebalo da znaju. U šoku sam da se može desiti da djeca u školi dožive nasilje od nastavnika – ispričala je za Kurir majka jednog djeteta koje ide u ovu školu.

U Ministarstvu prosvjete su hitno reagovali nakon informacije i zahtjevali od škole da dostavi odgovore.

Milijana Srdić, direktorica škole OŠ “Slobodan Bajić Paja”, u dopisu koji je dostavila ministarstvu potvrdila je da je do ovog užasnog incidenta došlo

Tekst se nastavlja nakon reklame
  • U našoj školi se desio incident u četvrtak u prostorijama stručne službe i tom prilikom je povrijeđen učenik iz Pećinaca. U petak je direktor obaviješten o događaju. Isti dan je zakazan sastanak tima za zaštitu djece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja radi utvrđivanja okolnosti ovog slučaja, a zakazan je i ponovni sastanak tima za ponedjeljak, 22. novembar, radi prikupljanja izjava očevidaca. Utvrđena je činjenica da je nastavnik I. S. počinio nasilje nad učenikom, kao i ostalim prisutnim učenicima (navode se inicijali tri učenika) udarivši ih po potiljku. Tom prilikom učenik je stajao pored ormara i udario glavom o ćošak ormara, kako je i nastala povreda – posjekotina u predjelu obrve. Svi roditelji učenika su obaviješteni o ovom slučaju, a povrijeđeni učenik je u prisustvu majke odveden kod ljekara i na ušivanje u Tiršovu kliniku u Beograd – navodi direktorica u dopisu ministarstvu i dodaje da je tim za zaštitu nasilja, po utvrđivanju detalja slučaja, preporučio da se nastavnik I. S. suspenduje s posla i da se protiv njega pokrene disciplinski postupak.

Direktorica je jučer pokrenula disciplinski postupak i suspendovala nastavnika, a o ovom slučaju obaviještena je i policijska stanica u Pećincima.

U Ministarstvu prosvjete su rekli da je ministarstvo jučer upoznato s procedurom, da je nastavnik suspendovan i da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

LIDER