Portal 072info

UŽASNO: Godinama ga muškarca držao kao roba, tukao ga i tjerao na teške fizičke poslove

Screenshot 1 1665
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Muškarac (67) osumnjičen je da je tukao i tjerao 50-godišnjaka da svakodnevno obavlja teške fizičke poslove na njegovom imanju bez ikakve novčane naknade.

Opštinsko državno tužilaštvo u Koprivnici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 67-godišnjaka zbog ropstva, a istražni sudija županijskog suda odredila mu je istražni zatvor.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako je šturo saopštilo tužilaštvo, postoji osnovana sumnja da je 67-godišnjak od početka 2012. do avgusta 2020. godine na svom poljoprivrednom imanju u okolini Koprivnice, kršeći odredbe Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i odredbe Povelje Evropske unije o temeljnim pravima, iskoristio teške lične prilike i siromaštvo 50-godišnjeg čovjeka. Potom ga je prisilio da svakodnevno besplatno obavlja teške fizičke poslove na imanju.

Rob nije ima zdravstvenu zaštitu niti mu je osumnjičeni osigurao osnovne higijenske uslove za život. Tužilaštvo sumnja i da mu je ograničio slobodu kretanja da mu nije dozvolio da ima kontakt sa drugim ljudima, a za navodne propuste ga je tukao, te je na taj način uspostavio njegovu potpunu pokornost i kontrolu nad njegovim životom, prenosi 24sata.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako se navodi, doslovno je postupao s njim kao sa svojim vlasništvom.

Sudija istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog tužioca i odredila 67-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od uticaja na svjedoke u postupku. U istrazi koja je pokrenuta istražioci bi trebalo da utvrde kako je moguće da se takav užas događao osam godina i da to niko nije primijetio i prijavio nadležnim institucijama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 7
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)