Portal 072info

UZEO SAM METALNU ŠIPKU I UDARAO GA: Ubio sina, osuđen na 18 mjeseci

hitna banja luka 696x457 1 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Srđa Babin (83) iz Sremske Mitrovice, osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 mjeseci kao i novčanu kaznu u iznosu od 10.000 dinara (skoro 200 KM).

On je osuđen za krivično djelo ubistvo na mah i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Babin je osuđen zbog smrti sina Gorana koja je nastupila tri mjeseca poslije incidenta koji je izbio između oca i sina 24. novembra 2018. u porodičnoj kući u kojoj su zajedno živjeli.

Tokom suđenja u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, Babin u svom iskazu nijednog trenutka nije osporio dogođaj koji je prethodio smrti njegovog sina, ali i iznio da je bio često maltretiran i vrijeđan od strane Gorana kojeg je zbog pijanstava ostavila žena i odvela kćerku, pišu Novosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
  • Tog dana dvojica muškarca dovela su Gorana kući, bio je u stanju teške alkoholisanosti. Prišao sam mu i uhvatio ga ispod ruke u namjeri da ga odvedem da sjedne na stolicu, ali je on to odbio. Okrenuo sam se i krenuo, ali me je on sustigao, okrenuo i rukom udario u stomak od čega sam odmah pao i izgubio vazduh. Počeo je da me vrijeđa kao što je to činio i ranije. To je izazvalo bijes u meni, uzeo sam metalnu šipku i zadao mu više udaraca po tijelu – prisjetio se tog dana Srđa pred sudijom.

U februaru sljedeće godine Goran je u bolnici preminuo, a kako su vještaci medicine utvrdili smrt je bila u direktnoj uzročno-posljedičnoj vezi sa zadobijenim povredama.

Tokom suđenja Srđa je rekao da je njegov sin bio na ratištu i da je odatle donio bombu, sa kojom je često prijetio ukućanima. U strahu da ne izazove neku tragediju, starac ju je sakrio, ali je Goran tražio i pitao oca gdje se nalazi. Tek kada je kobnog dana stigla policija u njihovu kuću, Srđa im je rekao i za bombu gdje je sakrio i tada konačno kako je rekao, odahnuo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tokom ovog sudskog procesa, sudija je rekao da ni u jednom trenutku nije posumnjao u izjavu osumnjičenog Babina.

  • Svjedoci su potvrdili da je otac često bio izložen fizičkom i psihičkom maltretiranju od strane sina, a da mu se on nikada nije suprotstavljao – rekao je sudija i dodao da je imajući u vidu okolnosti samoga događaja i njegove godine života izrekao toliku kaznu.
Podijelite članak
  • 28
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

DETALJI TRAGEDIJE: Beba umrla od gušenja

072info.com

Stravično: Braća se iživljavala nad dječakom

072info.com

Srbija počela primjenu pojačanog epidemiološkog nadzora, kazne do 1300 eura

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)