Portal 072info

Uzgojio tikvu tešku više od 80 kilograma, nagrađen sa 200 KM

tikvaaa
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poljoprivredni proizvođač iz Vojkovića, opština Istočna Ilidža, Kojo Lučić dobitnik je prve nagrade na manifestaciji “Dani tikve”, jer je uzgojio tikvu tešku 80,7 kilograma, za šta je od organizatora nagrađen sa 200 KM.

“Nemam nikakav poseban recept, jednostavno, dobro sam nađubrio njivu, bilo je dosta vode i to je to”, rekao je Lučić Srni.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Ovaj vrijedni domaćin bavi se uzgojem voća i povrća, a posebno je poznat po uzgoju kupina i proizvodnji kupinovog vina, kao i rakija od jabuke, kruške i šljiva.

Predsjednik Udruženja građana “Probudi se” iz Istočne Ilidže Roksanda Mičić istakla je da je ovo sedma po redu manifestacija “Dani tikve”, a osnovni cilj joj je promocija poljoprivrede i preduzetništva, kao i upotreba tikve u ljudskoj ishrani kao jedne od najzdravijih kultura koja dobro uspijeva na ovim prostorima.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

“Nažalost, ovo danas samo je djelić onog što su uradile vrijedne ruke naših sugrađana koji se bave poljoprivredom i što smo željeli da prikažemo javnosti, ali nas je u tome spriječila epidemiološka situacija izazvana virusom korona”, navela je Mičićeva.

Tokom ovog događaja priređena je i promocija starih zanata, domaćih proizvoda od voća i povrća, kao i izbor najljepšeg, najmanjeg i najdužeg ploda tikve.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Podijelite članak
  • 9
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6