Uživanje i dok traje pandemija: Splićanke i Splićani se danas sunčali i kupali u moru

Podijelite vijest

Sunčano vrijeme i temperatura od skoro 25 stepeni Celzijusa danas je na čuvene splitske Bačvice izmamila brojne građane koji su se sunčali i kupali te zaigrali picigin. Fotografije sa plaža Žnjan i Bačvice prikazuju da su Splićani i Splićanske iskoristili posljednji dan prije popuštanja mjera u Hrvatskoj – da uživaju.

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Kako pišu lokalni mediji uvijek opušteni Dalmatinci se danas na splitskim plažama i nisu pridržavali socijalne distance, a nije bilo ni policije koja je kontrolisala (ne)poštivanje mjera.

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Iz splitske policije za Dalmatinski portal su kazali da danas nisu mali postupanja vezanih za odredbe Štaba civilne zaštite koje reguliraju boravak na otvorenom.

Od ponedjeljka, 27. aprila, u Hrvatskoj će biti omogućen rad svim poslovnih subjektima u trgovini, osim onima koji posluju u trgovačkim centrima, s iznimkom trgovina koje ondje rade sve vrijeme posebnih mjera.

Omogućit će se i nastavak rada svim uslužnim djelatnostima, osim onih u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti, a omogućuje se i rad knjižara, muzeja, galerija, antikvarijata i knjižara, te treninzi sportista prve i druge kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim sportskim ekipama koje nastupaju u najvišem nivou takmičenja.


Podijelite vijest
ČITAJ JOŠ:  Putujete u Njemačku? Od danas su na snazi nova korona pravila