AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Tridesetdevetogodišnji migrant S. H., državljanin Alžira, podlegao je povredama nakon što ga je u mjestu Kreševo kod Tešanj, napadač ubo nožem u glavu.

Iz policije je ranije potvrđeno da se kobni napad dogodio u nedjelju u 16:15 sati ispred tržnog centra. Napadač je nožem napao Alžirca, a potom pobjegao, dok je povrijeđeni migrant s teškim i životno ugrožavajućim povredama preminuo u Općoj bolnici Tešanj.

Policija je odmah pokrenula istragu te locirala osumnjičenog. Prema nezvaničnim informacijama, pronađen je i nož kojim je migrant ubijen.

Osumnjičeni Marokanac je uhapšen te zadržan u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj, gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada.

Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam uznemirijući video koje su zabilježile nadzorne kamere.

Pogledajte šta je zaštitar objekta radio dok su se migranti fizički obračunavali

Kako saznajemo iz Policijske stanice Tešanj, tragedija se desila u naseljenom mjestu Kraševo, u blizini Konzuma. Radi se o migrantima, koji su se između sukobili, te je jedan preminuo uslijed uboda nožem. Uhapšen je S. Y. (1993). On je muškarcu H. S. (1982) nožem nanio povrede opasne po život.

U teškom stanju H. S. je prebačen u Dom zdravlja gdje je preminuo uslijed zadobijenih teških povreda. Uhapšeni je podvrgnut kriminalističkoj obradi, te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo, biti predat nadležnom tužilaštvu.

Policija je na mjestu događaja pronašla i izuzela nož, kojim je počinjeno ubistvo.