Uznemirujuće: Objavljen snimak saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradala djevojka iz Cazina

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Neprilagođena vožnja i klizav kolovoz uzroci su teške saobraćajne nesreće koja se dogodila proteklog utorka u popodnevnim satima u mjestu Lojićka, nadomak Cazina, kada je smrtno stradala 18-godišnja Amina Beširević. 

Kako je portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić kazao, prvi rezultati vještačenja s lica mjesta pokazali su da je krivac vozač teretnog kamiona, koji brzinu svog vozila nije prilagodio uslovima i stanju puta.

“Preliminarni rezultati istrage i uviđaj na licu mjesta pokazali su kako je kamion neprilagođenom i velikom brzinom ušao u oštru i opasnu krivinu koja se nalazi na tom dijelu puta, te je došlo do zanošenja prikolice koja je potom udarila u automobil golf 6, koji pripada Auto-školi ‘Kapić’ iz Cazina“, istakao je Šiljdedić.

Od posljedica strahovitog udara dio automobila je praktično u potpunosti uništen, nesretna djevojka je doživjela teške povrede usljed kojih je podlegla na licu mjesta, dok je instruktor prošao s lakšim tjelesnim povredama.

U trenutku nesreće djevojka je s instruktorom prolazila jedan od svojih posljednjih časova obuke za vozača. Iako su na lice mjesta u vrlo kratkom periodu stigli pripadnici Hitne pomoći i vatrogasci, koji su uz pomoć specijalnog alata oslobodili tijelo djevojke iz smrskanog vozila, pomoći za nju nije bilo.

Potresnim i emotivnim porukama od stradale djevojke opraštaju se i njene školske kolege, prijatelji i drugi građani. Protiv vozača kamiona Tužilaštvo USK je poduzelo zakonom propisane mjere i on je osumnjičen za krivično djelo ugrožavanje života u saobraćaju. Inače, krivina gdje se dogodila ova saobraćajna nesreća jedno je od kritičnih mjesta u ovdašnjem saobraćaju, gdje su se i ranije dešavali slični događaji.

Portal Cazin.net objavio je uznemirujući video snimak ove saobraćajne nesreće.