Uznemirujući prizor: Učitelji islamske škole bičevali učenicu po naredbi njenog oca

bicevanje nigerija
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na internetu se pojavio šokantni snimak na kom se vidi kako učitelji bičuju djevojčicu ispred njenog oca u nigerijskoj islamskoj školi. Otac je navodno zahtijevao da se njegova ćerka istuče jer je uhvaćena kako pije alkohol.

Na snimku se vide četvorica muškaraca koji su sa bičem u rukama okružili djevojčicu koja kleči na podu. Oni su je zatim brutalno bičevali pred okupljenima dok je ona podizala ruke pokušavajući da se zaštiti od batina.

Daily Mail navodi da su udarci bili toliko jaki da joj je pao hidžab.

ČITAJ JOŠ:  Evo zašto je došlo do povećanja cijene odlaska na hadž

Otac djevojčice potvrdio je da je on odobrio ovakav način kažnjavanja jer se veoma uznemirio kada je pogledao snimak na kom se vidi njegova ćerka dok pije alkohol.

“Obavijestio sam školu o incidentu i lično tražio da je kazne, insistirao sam da budem prisutan tokom njenog kažnjavanja”, rekao je otac.

Njegova ćerka je jedna od četvoro učenika koji su uhvaćeni dok piju alkohol na rođendanskoj proslavi, što su oni odmah porekli.

Da djevojčica nije jedina koja je brutalno kažnjena zbog ovog propusta, potvrđuje još jedan snimak koji kruži internetom, a na kom se vidi kako nastavnici tuku jednog dječaka zbog istog incidenta.

ČITAJ JOŠ:  Zeničanka Elma Karić napravila vlastiti azil za pse

Snimak je izazvao veliki bijes kod ljudi koji su tražili da se osoblje škole strogo kazni. Lokalni medji su izvjestili da je šef škole u državi Kwara u Nigeriji suspendovan, dok su maltretirani učenici dobili adekvatnu pomoć.

Škola je u saopćenju stala na stranu profesora koji su kažnjavali učenike, navodeći da su imali odobrenje roditelja.

Takođe su naveli da je kazna u skladu sa islamskim zakonom. Lokalne vlasti su pokrenule istragu povodom ovog incidenta.

ČITAJ JOŠ:  Pokrenuta istraga o malverzacijama prilikom gradnje dionice Vranduk-Ponirak!

“Bez obzira na objašnjenja nadležnih vlasti o ovom slučaju, vlada ne odobrava brutalno nasilje koje se vidi na snimcima”, navodi se u saopćenju.

GODISNJICA
MARKETING