UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ | ISPRAVLJENO – Na Vlašiću nije pronađeno tijelo čovjeka kojeg su pojeli vukovi, fotografije u članku od nestale osobe u Poljskoj

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ | ISPRAVLJENO – Na Vlašiću nije pronađeno tijelo čovjeka kojeg su pojeli vukovi, fotografije u članku od nestale osobe u Poljskoj

Portal 072info prenio je 13. februara informaciju sa portala Banjaluka.net kako su na području prema planini Vlašić, između opština Kotor Varoš i Kneževo, lovci pronašli ostatke tijela nepoznate osobe a pretpostavlja se da su je ubili i pojeli vukovi. Međutim, ovaj članak, nakon provjere Raskrinkavanja.ba, korigovan je 15. februara, budući da je utvrđeno kako ovaj događaj nije zvanično zabilježen, odnosno da na Vlašiću nije pronađeno tijelo čovjeka kojeg su pojeli vukovi, dok fotografije u ovom članku za koje smo objavili da su sa lica mjesta nisu od navedenog događaja nego fotografije od nestale osobe u Poljskoj.

Podsjetimo, u informaciji stoji da banjaluka.net sanaje kako se još uvijek se utvrđuju sve okolnosti kako je nastradala za sad neidentifikovana osoba, međutim provjerama je utvrđeno da se radi o lažnoj vijesti.

Milana Stojanović iz Odjela za odnose s javnošću Policijske uprave Banja Luka potvrdila je u telefonskom razgovoru za Raskrinkavanje da Policijska uprava Banja Luka nije evidentirala nijednu prijavu koja se odnosi na pronalazak posmrtnih ostataka na Vlašiću od 12.2.2023. godine. Pošto nikakva prijava nije zaprimljena, nije bilo ni “utvrđivanja svih okolnosti”.

Shodno svemu navedenom, u nastavku nisu fotografije tijela i događaja koji se nije ni dogodio na Vlašiću nego fotografije od nestale osobe u Poljskoj.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica