UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Brutalno zlostavljanje i iživljavanje nad psom u BiH

Screenshot 2 1328

Društvenim mrežama kruži snimak koji je zgrozio bosanskohercegovačku javnost. Naime, na snimku se vidi kako jedan pas kolje i na kraju ubija drugog psa, dok autor pomenutog videa sve posmatra mirno i bez imalo savjesti da pokuša prekinuti krvoločni napad (najvjerovatnije svog) psa.

– U pitanju je zlostavljanje i ubijanje psa u Foči, a počinitelj ovim činom krši 4. člana iz 2. Zakona. Mi smo obavijestili nadležne, međutim obavještavamo i medije jer smatramo da bez vaše podrške ovo će biti još jedan slučaj koji će proći nekažnjeno. Mi ćemo činiti sve što je u našoj moći da ovo izguramo onako kako bi trebalo, navedeno je u poruci osobe koja je poslala videozapis medijima.

Turski kangal je veoma jaka i velika rasa, koja se može svrstati u opasnu rasu. Ova rasa pogrešno trenirana i tretirana (kao i ovi sa snimka) može na isti način napasti i nanijeti teške povrede ili dovesti čak do smrti čovjeka. Nedavno je bio slučaj u Sarajevu, gdje su kangali napali i smatramo da ni ovaj slučaj ne smije proći nekažnjeno i nezapaženo, izjavili su ispred Udruženja “Ruka za šapu”, piše Crna-Hronika.

https://www.instagram.com/p/CFKc5_uhIiB/?utm_source=ig_embed