UZUNOVIĆ: Čudim se vama i licemjernom pokušaju da se prometnete u spasioce rudara

DRUŠTVENE MREŽE

620075BC FE10 4392 BD02 84106B01F3B4

“Čudim se ja tebi”, uzrečica koju je koristio jedan od najboljih sinova naše domovine, r. Izet Nanić, u momentima kada je želio naglasiti tuđu grešku, a izbjeći pogrdan izraz, jer psovke za neposlušnike i neradnike njemu su bile strani pojam.

Čudim se ja vama, koji ste godinama unazad uspjeli maćehinskim odnosom prema građanima našeg grada otjerati našu mladost u tuđinu, obezvrijediti i uništiti brojna javna preduzeća, dovesti ih u stanje neodrživosti i gotovo izvjestan kolaps i stečaj, a onda odgovornost pokušavate prebacivati na sve druge, sada kada više niste u prilici i nemate mogućnost i moć odlučivanja.

Čudim se ja vama, da nakon dugogodišnjeg saučesništva i pristajanja na srozavanje i uništavanje Zenicatransa, legalizacijom nezakonitog poslovanja kroz usvajanje negativnih izvještaja koji su to preduzeće doveli pred kolaps, pojavite se kao spasioci baš u onom momentu kada vi više niste u poziciji da odlučujete, kako bi ponudili rješenje i spas a godinama ste to preduzeće gurali u ambis.

Pomenuti ću dvije stvari koje su direktno uticale na gašenje Zenicatransa. Licencu preduzeću oduzela je Vlada koju je predvodio u ulozi premijera gospodin Miralem Galijašević, a nadu za spas ovog JP oduzeo je Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, gospodin Spahija Kozlić koji je u oglasu za prevoz učenika tada direktno elimisao Zenicatrans, uvođenjem tada novog pravila, da po prvi put u historiji u oglasu prevoz ne može obavljati prevoznik kojem je Vlada oduzela licencu.

Čudim se ja vama, i vašem licemjernom pokušaju da se prometnete u spasioce rudara na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, iako i sami znate da jedan od vas ujedno i najjodgovorniji za stanje rudnika, posebno u Zenici, obnaša poziciju izvršnog direktora.

Imajući u vidu nabrojano, vjerujem da će se brojni sugrađani složiti sa konstatacijom, za ovo što radite, “svaka vam šamar traži”.

Kenan Uzunović

Prethodni članakHoće li Miralem Pjanić pod komandu Pepa Guardiole?!
Sljedeći članakDošao kod frizera da nauči kovrdžati kosu svoje supruge jer ona to više ne može sama