620075BC FE10 4392 BD02 84106B01F3B4
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti

“Čudim se ja tebi”, uzrečica koju je koristio jedan od najboljih sinova naše domovine, r. Izet Nanić, u momentima kada je želio naglasiti tuđu grešku, a izbjeći pogrdan izraz, jer psovke za neposlušnike i neradnike njemu su bile strani pojam.

Čudim se ja vama, koji ste godinama unazad uspjeli maćehinskim odnosom prema građanima našeg grada otjerati našu mladost u tuđinu, obezvrijediti i uništiti brojna javna preduzeća, dovesti ih u stanje neodrživosti i gotovo izvjestan kolaps i stečaj, a onda odgovornost pokušavate prebacivati na sve druge, sada kada više niste u prilici i nemate mogućnost i moć odlučivanja.

Čudim se ja vama, da nakon dugogodišnjeg saučesništva i pristajanja na srozavanje i uništavanje Zenicatransa, legalizacijom nezakonitog poslovanja kroz usvajanje negativnih izvještaja koji su to preduzeće doveli pred kolaps, pojavite se kao spasioci baš u onom momentu kada vi više niste u poziciji da odlučujete, kako bi ponudili rješenje i spas a godinama ste to preduzeće gurali u ambis.

Pomenuti ću dvije stvari koje su direktno uticale na gašenje Zenicatransa. Licencu preduzeću oduzela je Vlada koju je predvodio u ulozi premijera gospodin Miralem Galijašević, a nadu za spas ovog JP oduzeo je Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, gospodin Spahija Kozlić koji je u oglasu za prevoz učenika tada direktno elimisao Zenicatrans, uvođenjem tada novog pravila, da po prvi put u historiji u oglasu prevoz ne može obavljati prevoznik kojem je Vlada oduzela licencu.

Čudim se ja vama, i vašem licemjernom pokušaju da se prometnete u spasioce rudara na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, iako i sami znate da jedan od vas ujedno i najjodgovorniji za stanje rudnika, posebno u Zenici, obnaša poziciju izvršnog direktora.

Imajući u vidu nabrojano, vjerujem da će se brojni sugrađani složiti sa konstatacijom, za ovo što radite, “svaka vam šamar traži”.

Kenan Uzunović