5D71D906 505B 4685 9F0E 06D37DD34FF1
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
Kurbani 2021

Smatramo da je jedan ovakav epilog nešto najbolje što se moglo u ovom momentu desiti ovome gradu. Koristimo priliku da Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona pružimo punu podršku u radu i u konkretnom primjeru formiranja predmeta, čime želimo dodatno potvrditi naše opredjeljenje formiranju ambijenta vladavine pravde i prava.

Moramo istaći i da smo duboko uvjereni kako će svi navodi iz anonimne prijave nakon detaljne istrage i analize od strane Kantonalnog tuzilastva biti odbačeni kao neosnovani i pravno neutemeljeni i da će napokon stranke koje se bave politikanstvom prije nego li radom u opštem interesu nakon još jednog neuspjelog pokušaja sabotiranja i diskreditiranja rada gradonačelnika, i pokušaja udara na instituciju gradonačelnika prestati da se bave i spinuju o stvarima kojima nisu nadležni, i iste prepustiti relevantnim institucijama.

U ovom gradu građani su birali i poziciju i opoziciju, opravdajmo njihovo povjerenje i krenimo raditi.

“Kako navode iz Tuzilastva, Ured za reviziju u slucaju negativnog ili misljenja s rezervom, u slucaju sumnje na nezakonite radnje, izvještaj o reviziju dostavlja Tuzilastvu kako bi se pokrenula istraga i formirao predmet, što u ovom predmetu nije bio slučaj.”