Uzunović odgovorio Piviću: Dokaz da je naplata parkinga povezana sa SDA!

Oglasio se na Facebooku

9D32620C C4F2 4319 B578 99821DE70B45

Kenan Uzunović, vijećnik ”Zeničke inicijative – Kasumović Fuad”, oodgovorio je na prozivke Nezira Pivić, predsjednika GO SDA Zenica, a njegovu reakciju prenosimo bez intervencija.

-Nepoštovanje Zaključka Gradskog vijeća Zenica o zabrani naplate parkinga u krugu Kantonalne bolnice Zenica, koji se nalazi na gradskom zemljištu, još jedan je u nizu klasičnih primjera samovolje Stranke demokratske akcije (SDA) čiji direktor Rasim Skomorac i dalje nastavlja “pljačku” građana uzimajući im dvije marke za sat vremena parkinga.

Interesantno je i to kako je nespretni Nezir Pivić, predsjednik Gradskog odbora SDA Zenica i poniženi kandidat za gradonačelnika Zenice na posljednjim izborima, svojim oglašavanjem po ovom pitanju samo dokazao ono što svi opravdano sumnjaju, a na šta je sugerisao i gradonačelnik Fuad Kasumović. 

Naime, dokaz da je Kantonalna bolnica Zenica, najveća zdravstvena ustanova u našem Kantonu, nažalost, povezana sa crnim fondovima u korist SDA je upravo jučerašnji pamflet Pivića. 

Taj zaključak nameće se uzme li se u obzir činjenica da poraženi Pivić nije član Upravnog odbora niti je dio Uprave i menadžmenta bolnice. S obzirom na to, njegovo oglašavanje ima smisla isključivo ukoliko se naplata parkinga vršila kako bi se finansirala stranka SDA, a čiji je kadar upravo Skomorac.

Na ovaj je način, vjerovatno, zenička SDA, ponovo preko leđa građana, pumpala novac u stranku i tako nadomjestila razliku nakon što je gradonačelnik Kasumović preuzimanjem grada prvi u državi ukinuo finansiranje stranaka, a ta sredstva usmjerio na nabavku školske opreme. 

Nepoštivanje odluke Gradskog vijeća Zenica, nastavljanje naplate parkinga, spinovanja na društvenim mrežama, oglašavanja propalih političara, ništa su drugo nego još jedan pokazatelj da SDA ne želi raditi u interesu građana nego gledaju isključivo vlastitu korist.

To i nije neka novost, budući da nam je tako, nažalost, već 30 godina. Posebno ih boli ukidanje naplate parkinga u izbornoj godini kada se, vjerovatno, novac od parkinga trebao usmjeriti u kampanju koja je već sada osuđena na fijasko i poraz stranke SDA koja je izgubila povjerenje od lokalnog do državnog nivoa. 

Na kraju, želim poručiti licemjernoj SDA i njihovim kadrovima koji su prodali građane i birače, što su dokazali i u slučaju naplate parkinga, da će vijećnici “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad” iskoristiti sve pravne mehanizme i istrajati da se doneseni Zaključak o zabrani naplate parkinga čim prije počne provoditi – napisao je Uzunović.

Inače, Pivić je jučer, između ostalog, poručio kako kako je performans Fuada Kasumovića na kapiji Kantonalne bolnice Zenica vrhunac anarhije koju stvara od dolaska na čelo Gradske uprave. 

-A anarhija je najgore stanje u jednom društvu, pogotovo ako je kreiraju ljudi koji bi morali biti najdosljedniji u poštivanju zakona i propisa – napisao je, između ostalog, Pivić. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE