AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti

Iako sam svoj politički angažman u potpunosti posvetio lokalnom nivou, svojoj i našoj Zenici, ne mogu se ne osvrnuti na još jedan poraz koji kao građani doživljavamo od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon što su vakcine protiv Covid 19 virusa dobili stanovnici Ugande, Ruande, pa i Siera Leone-a, za koje punim pravom mogu reći da u svom privrednom razvoju zaostaju za Bosnom i Hercegovinom, danas je građanima Federacije prikazana još jedna nesposobnost aktualne vlasti. Nakon afere “Respiratori” po kojoj smo postali prepoznatljivi u svijetu i za koju će, prije ili kasnije, neko morati odgovarati.

Vlada predvođena Fadilom Novalićem još jednom je pokazala nesposobnost i nezrelost kroz “pokušaj” nabavke vakcina. Na ovakav diletantski način pokušat će zaštiti zdravlje i živote građana koje još nisu uspjeli otjerati iz Bosne i Hercegovine.

Sada kada smo proslavili i rođendan čuvene rečenice “Naredne dvije sedmice su ključne!”, kada je privreda u našoj državi na koljenima i kada privrednici doslovno mole vlast za pomoć, kada nemamo adekvatan sistem za online obrazovanje, pa nevladine organizacije poklanjaju laptope i tablete za one učenike koji nisu u mogućnosti da ih nabave, sada nismo u stanju provesti ni proceduru kako bi spasili živote građana Bosne i Hercegovine.

Dok nije postojao lijek za Covid 19 u vidu vakcina, ljudi su umirali od virusa. Sada, kada lijek postoji, neko treba odgovarati, jer svaka smrt izazvana virusom predstavlja ubistvo s predumišljajem od strane nesposobne vlasti!

A da ne pričamo koliko je zakašnjela i ovakva polureakcija.