kenan uzunovic


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

U srijedu, 17. februara, bit će održana tematska sjednica Gradskog vijeća Zenica o stanju sporta, saznaje 072info.

Ovu informaciju potvrdio nam je Kenan Uzunović, šef Kluba vijećnika “Zenička inicijativa – Kasumović Fuad”, kazavši kako će, inače, budžet za sport biti povećan upravo na njegovu inicijativu.

-Moram istaći i to kako će svi klubovi uskoro ponovo nastupati u zeničkoj “Areni”. Dakle, svi će i dalje imati besplatne utakmice, kao i prethodnih godina, kako je to praksa otkako je Fuad Kasumović gradonačelnik Zenice.

Također, NK Čelik kao simbol grada mora opstati, reprogram kluba je garancija njegovog opstanka i obje strane, u ovom slučaju gradonačelnik i Uprava NK Čelik moraju naći zajednički jezik kako klub ne bi bio ugašen – kaže Uzunović za 072info.

Ističe kako s nestrpljenjem iščekuje tematsku sjednicu, kako bi javnost bila upoznata sa svim činjenicama koje su u vezi sa sportom u gradu čelika.

-Na taj način ćemo jasno pokazati da se sport u Zenici nikako nije mogao uništiti za četiri godine. Međutim, o tome ćemo detaljno na sjednici u srijedu – govori Uzunović.

Podsjetimo, Nacrtom budžeta Grada Zenica za 2021. godinu najprije je bilo predviđeno 700.000 KM za sport, međutim, ovaj iznos bit će povećan na 850.000 KM uz napomenu da će reprogram za NK Čelik sada ići sa ovog iznosa.

Osim toga, u Budžet je uvršteno sufinansiranje Centra za mlade i izrada Strategije prema mladima.