Vaha: Bio bih selektor BiH besplatno, ali pod jednim uslovom…

Morocco's Bosnian coach Vahid Halilhodzic (C) is seen ahead of the draw for the 2022 World Cup in Qatar at the Doha Exhibition and Convention Center on April 1, 2022. (Photo by KARIM JAAFAR / AFP)
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković imao je želju na klupu Zmajeva postaviti proslavljenog bh. stručnjaka Vahida Halilhodžića.

Popularni Vaha je u razgovoru za Avaz otkrio pod kojim uslovima bi došao na klupu selekcije Bosne i Hercegovine. Osim toga legendarni trener je progovorio i o promjeni na klupi Zmajeva, te dolasku Farika Hadžibegića na kormilo umjesto Ivayla Petava.

“Vidjet ćemo kako će to sve izgledati. Biti selektor u našoj državi je malo komplicirana pozicija. Politika, ovo-ono. A to ja nikako ne volim. Zvala su i mene ta trojica, ali ne mogu ja raditi tamo gdje moram gledati kako se zove koji igrač. Usto, moram gledati i to kako se zove ko od trenera, asistenata… To meni nikako ne odgovara. Također, nikad mi neće biti jasno, ne mogu to da shvatim, zašto naša reprezentacija ne može igrati u Banjoj Luci ili na mostarskom Bijelom brijegu. To može proći samo kod tamošnjih fašista, a za mene te granice ne postoje. To sam im odmah stavio do znanja, rekao je Halilhodžić”, pa otkrio kada bi došao na klupu Zmajeva:

ČITAJ JOŠ:  "Zmajevi" pronašli zamjenu za Rusiju

“Naravno. To sam nedavno i rekao, ponovio, čelnicima Saveza… Također, rekao sam im da ću i džabe biti selektor našeg državnog tima ako budemo igrali u Mostaru i Banjoj Luci.”

GODISNJICA
MARKETING