Portal 072info

Valentinovo u Cabaret clubu u znaku promocije knjige

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

I dok će se u većini zeničkih ugostiteljskih objekata predstojeće Valentinovo obilježiti uz romantične večere i muziku za zaljubljene parove, braća Petrović, Ivan i Andrija ponovo su se potrudili da nam za ovaj dan prirede nešto drugačije i nadasve naročito korisno u vremenima sve veće otuđenosti ljudi, uzrokovane psihološkim nezadovoljstvima i poremećajima. 
Riječ je o promociji autobiografske knjige “Anksioznost, depresija i ja” književnice Amele Grabus, objavljene krajem prošle godine. Knjiga je nastala sasvim spontano, nakon provedenih tretmana i terapija, a sam proces pisanja trajao je nešto više od tri mjeseca. Opisivanjem svojih lična iskustava i stanja kroz koja je prolazila za vrijeme primjene terapija i tretmana, napada panike i drugih strahova, kao i metoda kojima se koristila u borbi protiv istih, autorica Grabus je prevashodno vođena iskrenom i dobronamjernom željom da onoliko koliko je to u moći ljudskog suosjećanja pomogne svakome ko smatra da se nalazi u istoj ili sličnoj situaciji te da time svojim primjerom posluži i kao iskustvena podrška na putu prema izlječenju. 
Osim anksioznosti i depresije, bolovala je i od postporođajne depresije. Ipak, zahvaljujući ljubavi prema svom sinu, u kojem je pronašla potrebnu snagu za spas, uspješno se izborila protiv ove grupe četvrte u svijetu najopasnije bolesti savremenog društva pa tako danas s vidnim zadovoljstvom i ispunjenošću kaže: “Moje sunce na kraju svega bilo je moj motiv za dalje. Moj sin.”
Promocija knjige održat će se u četvrtak, 14.02.2020. godine, s početkom u 18,00 sati u Cabaret clubu, koji se nalazi u zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a ulaz je kao i uvijek slobodan. Promocija će biti i prodajnog karaktera pa će svi zainteresovani moći kupiti ovu knjigu, a sredstva ostvarena od njene prodaje namijenjena su u humanitarne svrhe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Osim autorice Amele Grabus, na promociji će gostovati:
– doc.dr.med.sci.prim Halima Hadžikapetanović, specijalista neuropsihijatrije,
– mr.sc. Tajib Babić, dipl.psiholog, recezent knjige i
– dipl.iur. Irnesa Tahić, predsjednica Udruženja “Daruj srcem”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Valentinovo je zaista divan povod da se i na ovaj način obilježi. Ni najmanje ne sumnjamo da će dobronamjerna gesta naše Amele Grabus, ali i njenih gostiju, da s nama podijele svoja iskustva i zanimljive savjete u borbi protiv depresije i anksioznosti, utopliti srca razumijevanjem i dati taj potrebni vjetar u leđa svima koji prolaze slična stanja, a osjećaju se usamljeno i beznadežno. Također, vrlo važni su i oni koji misle da imaju takve bliske srodnike i prijatelje. Zato pozivamo sve da nam se pridruže,” ističu braća Petrović.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 42
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zeničani zakucali sa 7000 “srca” na humanitarnoj aukciono – prodajnoj izložbi “Udahnuti život punim plućima” za Amira Halilovića

Portal 072info

Humanitarna aukciono-prodajna izložba za Amira Halilovića koji boluje od raka pluća

Portal 072info

„Dan POSEBNIH radosti“ za Zenicu

072INFO PORTAL
REKLAMA
KRAJ REKLAME