VAN GAAL OTKRIO TAJNU: Ovo je stari trik zahvaljujući kojem smo dali pet golova šampionima svijeta!

VAN GAAL OTKRIO TAJNU: Ovo je stari trik zahvaljujući kojem smo dali pet golova šampionima svijeta!

Likovao je Louis van Gaal kao u godinama kad je od Barcelone stvario moćan tim. Sad je tvorac najveće senzacije Mundijala. Njegov tim je rasturilo Španiju, ostavilo je uplakanu i potištenu, a novi menadžer Manchester Uniteda objasnio da je Vicenteu Del Bosqueu prodao “trik” koji je često primjenjivao u trenerskoj karijeri.

Riječ je o čuvenim trouglovima, postavci ofanzivnog dijela tima, koji za razliku od modernih sistema u rombu ili samo s dva klasična napadača funkcioniše sa tri izrazito napadačka fudbalera postavljena na tri kraja terena. U slučaju Lala to su Robin van Persie, Wesley Sneijder i Arjen Robben

A kako su igrali najbolje dočarava rezultat – 5:1 protiv svjetskog prvaka.

– Dobro, nisam očekivao baš ovoliko golova, ali znamo sam šta je trebalo da radimo. Znali smo da će nas Španci napasti, uvukli smo ih u zamku našeg napadačkog trougla. Teško je braniti se protiv takvih igrača ako ste naspram njih u situaciji “jedan na jedan”. Njima je bilo teško da igraju fudbal protiv takvih igrača. Uostalom, ovaj način igre sam često primjenjivao kao trener, rekao je Van Gaal misleći na pomenuti trio, uz dodatak da se “tek sad vidjelo koliko su ovi fudabaleri, zapravo, dobri”.

Strateg Holandije je, međutim, najavio da za susret sa Australijom u drugom kolu sprema novu taktiku.

“Igraćemo drugačije. U tom meču mi smo ekipa koja mora da napada. Australijanci će se samo braniti. To čini utakmicu potpuno različitom od ove “.

Doznajemo.com

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE