Vandali išarali džamiju u bh. gradu

Screenshot 4 2
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Sadik efendija Fazlagić, glavni trebinjski imam, prijavio je u četvrtak oko 14.30 da je na tri stuba ograde džamije Osman-paše Resulbegovića, u Starom gradu u Trebinju, jedno ili više nepoznatih lica hemijskom olovkom napisalo izvjesne grafite.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio da se u vezi s navedenim događajem dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama, a službenici Policijske uprave Trebinje su obavili uviđaj i nastavili preduzimati sve mjere i radnje u cilju pronalaska i identifikovanja lica, prenose Nezavisne.

U Medžlisu Islamske zajednice u Trebinju se nisu željeli oglašavati povodom ovog slučaja, u kome su na stubovima bila nacrtana geometrijska tijela u obliku rombova i određeni slovni natpisi, već je novinarima rečeno da se uzdaju u rad policije. Ovaj čin su osudili i u Gradskoj upravi u Trebinju.

“Gradska uprava Trebinje osuđuje ovaj vandalski čin, kao i bilo koji napad na religijske zajednice u Trebinju, vjerujući da će nadležni organi istražiti pomenuti slučaj”, saopšteno je na sajtu grada Trebinja.

GODISNJICA
MARKETING