Portal 072info

Vanjskotrgovinska komora formira bazu konsultanata za mala i srednja preduzeća u BiH

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine objavila je Javni poziv za konsultante koji pružaju podršku malim i srednjim preduzećima, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine na ovaj način želi biti dostupna malim i srednjim preduzećima i preko svoje baze podataka konsultanata biti što veća podrška poduzetnicima.

Bazom podataka konsultanata koji pružaju usluge malim i srednjim preduzećima želi se na transparentan i jednostavan način približiti informacija o raspoloživim uslugama koje se nude preduzećima.

Iz VTK BiH objašnjavaju kako stvaranjem baze podataka žele omogućiti poduzetnicima na jednostavan način pretraživanje o raspoloživim konsultantima za konkretnu djelatnost ili područje djelatnosti za koje poduzetnici imaju potrebu za konsultantskim uslugama.

Baza podataka moći će se pretraživati po podučjima ekspertize koje konsultanti nude ili po entitetima unutar kojih se usluga nudi.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine također u svojoj slijedećoj fazi namjerava razraditi i uvesti sistem kvaliteta u pružanju konsultantskih usluga malim i srednjim poduzetnicima čime se želi osigurati da usluge koje se nude zaista odgovoraju potrebama poduzetnika te da zadovoljavaju određeni nivo kvaliteta, prenosi NAP.

Podijelite članak