Portal 072info

VANREDNI IZVJEŠTAJ O STANJU U ZDK: Zeničanka zaglavljena u poplavljenom podvožnjaku

Na osnovu podataka i informacija koje smo prikupili od Operativnih centara civilne zaštite općina, općinskih Službi civilne zašitite i drugih subjekata Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni operativni centar izvještava Vas o slijedećem:

Dana 03.02.2019. godine u 12:15 sati izvršeno je novo mjerenje nivoa r. Bosne na mjernom mjestu u Zenici i iznosi 390 cm. Predhodno je bilo 350 cm u 11:00 sati.

Rijeka Bosna je na mnogim mjestima počela da plavi okolna mjesta. Poplavljeni su podvožnjaci u Zenici.

U naselju Nemila poplavljen takođe podvožnjak. Prema telefonskim pozivima građana na velikom broju lokacija općina Zenica, Kaknja Žepča, Maglaja i Zavidovića dolazi stvaranje klizišta i obrušavanja zemljene mase na lokalne puteve te plavljenje priobalnog zemljišta  duž rijeke Bosne i njenih pritoka. Pritoke i bujični potoci stavaraju najveće probleme.

Trenutno stanje, kiša i dalje pada i nivoi rijeka su u stalnom porastu. Sve ekipe civilne zaštite su na terenu i djeluju u svojim mogućnostima.

U zeničkom naselju Blatuša, tokom plavljenja podvožnjak, jedna Zeničanka ostala je zaglavljena u poplavljenom podvožnjaku.

Podijelite članak
  • 271
    Shares

Počitajte još

400 đaka u Željeznom Polju pohađa školu koja je na klizištu

072info

ZAGAĐENJE: Premijer Ganić pozvao gradove i općine da postupaju u skladu s Planom interventnih mjera

072info

Broj zaposlenih u ZDK za 10 mjeseci povećan za 2.439 osoba

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box