Portal 072info

Vanredni press u NK Čelik: Žalit ćemo se FIFA-i i UEFA-i zbog dvostrukih aršina u vezi licence

Nogometni klub Čelik u jučerašnjem zasjedanju Drugostepene komisije za licenciranje dobio je licencu za Premijer ligu u sezoni 2018/19. Ipak nakon što je predmet u vezi Čelika zaključen, krenulo se na ostale klubove Borac, Slobodu i GOŠK, ali sjednica je iznenađujuće prekinuta, što je klubu s Bilinog polja donijelo mnogo razloga za nezadovoljstvo, odnosno sumnju u regularnost istoimene komisije.

Danas je na stadionu Bilino polje održana i press konferencija, na kojoj su se prisutnim medijima obratili generalni direktor Ismet Đugum, pravna savjetnica Zerina Spahić, te generalni sekretar Ismar Huskić.

Generalni direktor Čelika razočaran je radom Komisije za licenciranje, te sumnjaju u neregularnosti, odnosno davanje vremena ostalim klubovima da riješe svoje dugove kako bi dobili licencu.

„Ja nisam bio često po medijima, izbjegavao sam da se obraćam, ovdje ili optužujem nekog. Odlučio sam da otvorim srce i da kažem kako se u Nogometnom savezu BiH ponašaju prema Čeliku. Suočio sam se s velikim pritiskom od saveza kao da Čelik nije poželjan u Premijer ligi. Imali smo ucjene, prijetnje i tražili su od nas stvari koje nemaju veze s nogometom, ali i to smo ispunjavali. Ucjenjivani smo prije utakmica protiv Viteza, GOŠK-a Slobode, morali smo plaćati duple iznose za igrače i dugovanja. Naložili su nam da moramo platiti jer se neće odigrati utakmica. S jučerašnjim danom puko nam je svima film“ ističe Đugum.

Smatra da postoje dvostruki aršini, kada je u pitanju dobivanje licence za narednu sezonu

„Mi smo sve ispunili, riješili smo dugove, predali dokumentaciju, ali drugima su dali još roka, odnosno do utorka da riješe dugovanja. Nama su dali rok do 11. Sati u četvrtak, a njima su dali još vremena, to znači da postoje dupli aršini. S davanjem novih rokova drugim klubova, prekipjelo nam je i vidimo šta se radi, ali ne znam zbog čega je to, da li je zbog ulaska investitora ne znam stvarno. Nama su sve tražili, ma nema šta nam nisu tražili, ali baš sve smo ispunili, dok drugi samo dođu na sjednicu i kao hajde evo vam još roka. To nije uredu, takav odnos prema Čeliku nije pravedan, očito je da nekome smetamo“, razočaran je Đugum.

Nakon sjednice u utorak vjerovatno će se žaliti nadležnim tijelima u FIFA-e i UEFA

„Ja sam imao namjeru jučer u lice kazati da će im se to desiti, sačekat ćemo u utorak, da ne prejudiciramo. Ako svi ostali dobiju licence, moj prijedlog će biti da UEFA i FIFA istraže kako se daju licence u Premijer ligi. Gospodin Aydin Olgun isto razmišlja kao i mi, tako da ćemo ići u tom pravcu u narednom periodu. Problem je jer smo mi prvi bili na razmatranju, kad smo mi dobili licencu, oni su prekinuli sastanak, da mi nismo jučer dobili licencu sve bi bilo uredu, ovako smo im poremetili planove. Oni vjerovatno nisu očekivali da ćemo ispuniti sve zahtjeve, vjerovatno su mislili da smo se pomirili s ispadanjem iz lige, te da nećemo ni ganjati licencu za Premijer ligu. Čekat ćemo utorak pa ćemo poduzeti sljedeće korake“, kazao je Đugum.

Sportzdk.ba

Podijelite članak